29. 09. 2020.
Zapaljen automobil bivšeg načelnika CJB Banjaluka

Zapaljen automobil bivšeg načelnika CJB Banjaluka

Banjaluka: Zbog zapaljenog Hamera saslušano više osoba

Banjalučka policija provodi intenzivnu istragu o napadu na imovinu bivšeg načelnika CJB Banjaluka Zorana Stanišljevića kojem je prije sedam dana zapaljen luksuzni automobil marke “Hummer” vrijedan nekoliko desetina hiljada maraka.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. U dosadašnjoj istrazi je saslušano više osoba i izvršene odgovarajuće provjere. Međutim, zbog zaštite istrage trenutno ne možemo saopštiti više detalja”, kazao je danas načelnik Sektora kriminalisitčke policije CJB Banjaluka Darko Novković.

Podsjećamo, još uvijek nepoznate osobe bacile su „molotovljev koktel“ na desni prednji točak automobila vrijednog oko 50.000 KM , a koji je bio parkiran ispred kancelarije agencije za obezbeđenje „VDH“ u Kozarskoj ulici u Banjaluci, čiji je Stanišljević vlasnik i direktor.

On je ujedno i bivši direktor Agencije za oduzimanje nelegalno stečene imovine RS. Nadzorne kamere su snimile cijeli napad, a policija je uzela snimak radi vještačenja.

Devet samoubistava i jedan pokušaj silovanja

Predstavnici CJB Banjaluka su danas na konferenciji za novinare iznijeli i podatak da je u januaru na području koje pokriva ovaj centar počinjeno 259 krivičnih djela, ali da nije bilo ubistava, dok je zabilježeno 21 krivično djelo protiv života i tijela. Takođe, u januaru ove godine na banjalučkom području devet osoba je izvršilo smoubistvo.

“Zabilježeno je i jedno krivično djelo protiv polnog integriteta, a koje je riješeno. Radi se o pokušaju silovanja. U cilju zaštite žrtve, detaljnije podatke ne možemo iznositi”, istakao je Novković.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender