01. 10. 2020.

Na području CJB Banja Luka devet samoubistava u januaru

Tokom januara na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Banja Luka evidentirano je devet samoubistava.

Zaprimljena je 21 prijava o počinjenim krivičnim djelima protiv života i tijela, a krivičnih djela ubistva nije bilo, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković.

Također, zabilježeno je 14 lakih i pet teških tjelesnih povreda. Evidentirano je krivično djelo protiv spolnog integriteta, i to silovanje u pokušaju, koje je riješeno.

Predstvanici Centra javne bezbjednosti Banja Luka su na konferenciji za novinare istakli da je u januaru došlo do smanjenja broja prijavljenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira te smanjenja broja saobraćajnih nesreća s poginulim osobama za 50 posto u odnosu na isti period lani.

U posmatranom periodu 2017. evidentirane su 344 saobraćajne nesreće, u kojima su poginule tri osobe, 13 je teško, a 58 lakše povrijeđeno.

Iz saobraćaja su isključena 242 vozača, od toga 184 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 50 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na vožnju i iz ostalih razloga je isključeno osam vozača, naveo je načelnik Sektora policije CJB Banja Luka Miloš Brkić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender