25. 09. 2020.
Pokušao izgurati policajca sa puta

Pokušao izgurati policajca sa puta

Pokušao izgurati policajca sa puta

Prava drama odigrala se na putu Prijedor – Ljubija, gdje je jedan policajac, vozeći privatni golf četiri, uspio da ostane na putu, sa kojeg ga je, kako se sumnja, opel kadetom pokušao izgurati pijani vozač Miloš Rakić (26).

Dogodilo se to pod okriljem noći, oko 23 sata, a prijedorska policija je, ubrzo po prijavi, uspjela da pronađe Rakića, koji im je, kako nezvanično saznajemo, poznat odranije.

“Kada je uhapšen, kod Rakića je utvrđeno da je imao 1,55 g/kg alkohola u krvi”, navodi izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje istrage.

U trenutku ovog nesvakidašnjeg incidenta, policajac S.D., inače zaposlen u Banjaluci, bio je u golfu sa svojom djevojkom. Pribranom reakcijom uspio je da spriječi teže posljedice.

“Policajac se obratio Policijskoj stanici Prijedor 1, te prijavio da mu je pod okriljem noći, oko 23 sata, dok nije bio na dužnosti i dok je svoj golf vozio lokalnim putem Prijedor – Ljubija, iz suprotnog smjera naišlo drugo vozilo, i to opel kadet, a koji je prešao na lijevu stranu kolovoza”, pojašnjavaju iz policije.

U kadetu je, kako je policiji prijavljeno, bilo više mladića, a kako bi izbjegao sudar, policajac je morao da zaustavi svoj golf, ali tada nastaju novi problemi.

Vozač opela se takođe zaustavio, izašao iz vozila, te više puta udario šakom u vozilo policajca. Policajac je tada okrenuo golf, te se zaputio prema Prijedoru, ali muke ne prestaju. Za njim se uputio i vozač opela! Tokom vožnje, vozač kadeta više puta je udario u vozilo policajca, pokušavajući da ga izgura sa kolovoza”, pojašnjavaju iz policije.

Pri ovoj potjeri, odnosno bjekstvu, kako nam je potvrđeno, oba vozila su oštećena.

Ubrzo nakon prijave, u Ulici srpskih velikana u Prijedoru, policajci su zaustavili kadet i Rakića uhapsili. Sumnjiče ga za tri krivična djela, i to za izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje sigurnosti, te oštećenje tuđe stvari.

“Nad osumnjičenim M.R. izvršena je kriminalistička obrada i tada je utvrđeno da su s njim u vozilu bila još četiri lica, od kojih je jedan maloljetnik”, saopštila je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender