22. 09. 2020.
Prnjavor: Četvoro uhapšenih zbog serije pljački

Prnjavor: Četvoro uhapšenih zbog serije pljački

Prnjavor: Četvoro uhapšenih zbog serije pljački

Policija je uhapsila četiri lica iz Prnjavora koja su osumnjičena za osam krivičnih djela protiv imovine na području Prnjavora i Srpca, čime su pričinila oko 10.000 KM materijalne štete.

Hapšenje je izvršeno juče, a riječ je o licima čiji su inicijali D.T. (23), M.V. (21), M.B. (23) i jednom sedamnaestogodišnjaku, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Prnjavoru i oduzeto je više predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pronađen je dio ukradenog novca, motocikl “suzuki”, razna vrsta alata, 150 litara rakije, a pronađena je i odjeća za koju se sumnja da su osumnjičeni nosili za vrijeme izvršenja krivičnih djela.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, koje je naložilo da se lica, nakon saslušanja, puste na slobodu, a da se u redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Policijski službenici nastavljaju dokumentovanje navedenih krivičnih djela, ali i provjeru da li se pomenuta lica mogu dovesti u vezu sa drugim krivičnim djelima na području opština Prnjavor i Srbac.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender