29. 09. 2020.
UIO BiH kupuje zgradu u Banjaluci u vrijednosti od 35 mil KM?

UIO BiH kupuje zgradu u Banjaluci u vrijednosti od 35 mil KM?

UIO BiH kupuje zgradu u Banjaluci u vrijednosti od 35 mil KM?

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i ovogodišnjim planom nabavki predvidjela je kupovinu zgrade u Banjaluci za koju planira izdvojiti 35 mil KM, prenosi poslovni portal Capital.

Planom javnih nabavki UIO za 2017. godinu kupovina zgrade u Banjaluci predviđena je u poslednjem kvartalu.UIO je i ranijih godina planirala kupovinu zgrade u Banjaluci, međutim to nikada nije realizovano. UIO je proteklih godina za zakup prostorija dala milione maraka.

Mediji su ranije pisali da bi UIO mogla da preseli u zgradu Grand trade u centru grada ili u zgradu na banjalučkom polju koju je gradio MG Mind, međutim iz UIO su to demantovali.

Osim kupovine zgrade UIO ove godine planira milione maraka potrošiti za izgradnju graničnih prelaza i to GP Bratunac 9,4 mil KM i GP Svilaj 8,5 mil KM.

Za rekonstrukciju i gradnju objekata na aerodromima Mostar i Tuzla planirano je po 1,7 mil KM.

Značajne iznose novca, oko 4 mil KM, UIO planira da potroši za nabavku softvera, hardvera, kompjuterske opreme, licenci.

Za nabavku službenih uniformi UIO će potrošiti 752.136 KM, za nabavku registratora i fascikli predviđeno je 120.000 KM, za nabavku putničkih vozila 136.752 KM, a veliki iznosi planirani su i za održavanje vozila.

UIO će ove godine utrošiti 5.999 KM za nabavku protokolarnih poklona, a za nabavku avio karata 15.000 KM.

Planom UIO predviđeno je izdvajanje 5.999 KM za nabavku i isporuku Kataloga cijena motornih vozila.

(Capital.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender