21. 10. 2020.
Pročitajte za koga, kada i gdje Banjalučani danas mogu da glasaju

Pročitajte za koga, kada i gdje Banjalučani danas mogu da glasaju

Pročitajte za koga, kada i gdje Banjalučani danas mogu da glasaju

Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica na području grada Banjaluke biće održani u danas, 19. marta.

Izbori će biti održani u svih 57 mjesnih zajednica, a građani će glasati putem otvorenih lista, poimenično za kandidate. Birači glasaju najmanje za jednog kandidata, a najviše za onoliko koliko se bira na području njihove MZ. Biračka mjesta će biti otvorena od 9 do 16 časova.

Predsjednik Gradske izborne komisije Nada Batinar, kazala je da je određeno 115 biračkih mjesta i da se ta mjesta uglavnom nalaze na biračkim mjestima gdje su građani navikli ranije da glasaju.

Ona je dodala da je kandidate predložilo 45 ovlašćenih predlagača, i to 10 političkih partija, četiri udruženja građana, te 31 grupa građana.

“Na listama se nalazi ukupno 1.020 kandidata, a u savjete MZ biće izabrano 407. Na izvodu iz biračkog spiska imamo 188.369 birača.

“Građani koji su imali biračko pravo na dosadašnjim izborima, to pravo imaju i sada na izborima za savjete mjesnih zajednica, a svaka mjesna zajednica je zasebna izborna jedinica.

“Želimo da 19. mart bude svečan, demokratski dan u našem gradu. Važno je napomenuti da su na internet stranici Grada Banjaluka objavljene sve važne informacije u vezi sa ovim izborima, između ostalog i lokacije biračkih mjesta sa pripadajućim ulicama, kao i uputstvo kako pravilno glasati”, rekla je Nada Batinar.

Gradonačelnik Igor Radojičić, pozvao je sve građane Banje Luke da 19. marta izađu na birališta i izaberu članove savjeta mjesnih zajednica. On je ovaj poziv uputio nedavno, nakon prijema u Gradskoj upravi, koji je priredio za članove Gradske izborne komisije.

Kako ispravno glasati, pogledajte ovdje.

Redoslijed kandidata na listama, pogledajte ovdje.

Biračka mjesta po Mjesnim zajednicama, pogledajte ovdje.

Lokacije biračkih mjesta sa brojem glasača, pogledajte ovdje.

(atv)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender