25. 09. 2020.
Sveštenik ošamario dijete na času

Sveštenik ošamario dijete na času

Sveštenik ošamario dijete na času

Roditelji učenika Osnovne škole u Zoviku kod Brčkog poslali su otvoreno pismo u kojem navode da je prije nekoliko dana vjeroučitelj na času vjeronauke udario učenika. Roditelji upozoravaju da neće trpjeti šamaranje dece na nastavi, a majka djeteta, kojeg je udario vjeroučitelj, kaže da je prijavila slučaj policiji.

Rekli su mi da je sveštenik dijete ošamario kada je prišlo zvučniku da čuje pjesmicu koju je pustio. Ja sam sve prijavila policiji i rekli su mi da će izvještaj dostaviti nadležnom tužilaštvu – rekla je majka Zvezdana Jagatić.

Ona negira da ima bilo kakve veze sa otvorenim pismom ali da očekuje da se ovakvo postupanje sa djecom kazni.

Prema izjavi Senada Osmanovića, šefa Odeljenja za obrazovanje u Brčkom, direktor škole pokrenuo je postupak utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj incident desio.

– Ukoliko navodi iz pisma budu tačni pokrenut će se disciplinski postupak protiv predmetnog nastavnika – rekao je Osmanović.

Roditelji su nakon ovog slučaja uputili otvoreno pismo javnosti i nadleženim institucijama.

– Mi roditelji učenika osnovne škole u Zoviku želimo se ovim putem obratiti Odeljenju za obrazovanje, gradonačelniku Distrikta Brčko i inspektoru obrazovanja. Ne možemo više šutke podnositi ovo što se dešava u školi. Želimo i javnost informisati o svemu – navode.

Tvrde da je prije nekoliko dana u školi u Zoviku nastavnik šakom udario učenika. Da sve bude još gore taj nastavnik je vjeroučitelj.

-Ne dozvoljavamo da neko, pa makar on bio i sveštenik i pod zaštitom katoličke crkve, provodi svoju silu i fizički i bezobrazno tuče našu decu. Što je još gore, čuli smo da se taj isti sveštenik hvali time što je napravio i govori kako mu ne može niko ništa- napisali su roditelji.

(faktor.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender