19. 09. 2020.
Policija u Banjaluci pretukla ruskog muzičara

Policija u Banjaluci pretukla ruskog muzičara

Policija u Banjaluci pretukla ruskog muzičara

Kada prolazite Gospodskom ulicom u Banjaluci, sigurno niste mogli, a da ne primetite prijatnog gitaristu koji svakim danom ulepšava zvukovima svoje gitare radne i neradne dane banjalučanima koji tuda prolaze.

Muzičar iz Rusije, Valerij Čuprov sa dalekog istoka, poluostrva Kamčatka, gde žive medvedi i huče aktivni vulkani, došao je takoreći sa druge strane zemaljske kugle u grad na Vrbasu i u njemu se nastanio kako bi bolje upoznao i živeo među bratskim narodom. I sve je lepo išlo, do jednog trenutka.

Nađu se tako i probisveti kojima smeta čak i prijatna muzika Valerijeve gitare u Gospodskoj ulici.

-Tako je oholi opijeni banjalučanin, čiji su inicijali G.O. /42/ zvani “Švabo” mesecima maltretirao Valerija, hvatajući ga za kragnu, šutajući gitaru i nepristojnim rečima pretio. Valerij se nekoliko puta obraćao policiji za pomoć, ali uzalud.

Na posletku, banjalučanin G.O. mu je ukrao gitaru.

Ovaj put policija je regovala na krađu gitare. Kako je zvanično saopšteno, banjalučanin G.O. je uhapšen zbog sumnje da je “za vikend u centru grada od uličnog svirača ukrao gitaru”.

Međutim, da stvar bude gora, problemi Valerija su tek tada počeli, jer je po njegovom tvrđenju maltretiran i tučen od strane policije!?


(G.O. zvani Švabo)

Prema našim informacijama, dva uniformisana pripadnika CJB Banjaluka priveli su gospodina Čuprova, ubacili u automobil i tukli ga udarcima u glavu i rebra. Na zapomaganje muzičara (koji je i invalid), da je on “ruski brat”, jedan policajac mu je rekao: “Mi smo muslimani i ne volimo Ruse!”.

Posle toga mu je obrisana fotografija vozila u telefonu u kojem se dogodilo premlaćivanje. Rečeno mu je da će biti premlaćen opet, ako ovo djelo prijavi nadležnim organima.

“Ne mogu da spavam zbog ove neprijatnosti. S takvim grubostima nikada u životu se nisam susreo. Čak i da nisam u pravu, niko nema pravo da tuče čoveka. To je protivzakonito. Bole me rebra, na sreću nisu slomljena. Shvatio sam da ovde nema zakona”, rekao je Čuprov.

Portparol MUP-a Republike Srpske je potvrdio da se slučaj ispituje, a saznali smo da je o ovom slučaju obaveštena i Ambasada Ruske Federacije koja prati celi slučaj.

(vostok.rs/Aleksandar Lukin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender