02. 10. 2020.
Zbog RK Crvena Zvezda postala invalid

Zbog RK Crvena Zvezda postala invalid

Zbog RK Crvena Zvezda postala invalid

Forsirali su me da igram u nekoliko selekcija, zbog čega sam se teško povrijedila, a klub mi ni knjižicu nije ovjerio, niti ih je bilo briga za moje lečenje, kaže Gordana Dikić
Da je bilo sreće i pravde, o 24-godišnjoj Gordani Dikić, nekada talentovanoj rukometašici iz Raške, danas bi se pisalo kao nosiocu igre reprezentacije Srbije.Nije bilo sreće, a pravde i ljudskosti još manje! Igrajući za RK Crvena zvezda Gordana se sa 17 godina teško povrijedila, da bi danas zbog nebrige klubova Crvena zvezda i ORK Beograd i neadekvatnog liječenja došla do statusa invalida.

Ruku skoro da ne pomjera, bolovi u ramenu su neprestani, nije sposobna da radi, a novca nema za plaćanje liječenja.

Agonija ove djevojke tjera nas da se zapitamo koliko još ovakvih slučajeva ima u Srbiji i kakva je ovo država u kojoj živimo…

Prerani povratak

– Sa 16 godina sam potpisala ugovor sa Zvezdom. Igrala sam u sezoni 2009/10. za nekoliko ekipa po zahtjevu trenera i kluba, ali sam se zbog takvog forsiranja povrijedila. Niko nije preuzeo obavezu da nadgleda moje liječenje, već sam dolazila u situaciju da mi jedan doktor sa Banjice napiše da sam sposobna za treniranje, a drugi kaže da je potrebno strogo mirovanje – priča Gordana Dikić.

Prerani povratak na parket samo je dodatno iskoplikovao život devojci iz Raške.

Radila sam povrijeđena

– Boljelo me je non-stop poslije operacije ramena, vidijeli su i u klubu da nisam ono što sam ranije bila, pa su me prebacili na pozajmicu u ORK Beograd. Tamo sam obnovila tešku povredu. Niko mi ništa nije plaćao, ni stan, ni hranu, ni stipendiju. Knjižica mi nije bila zbog nebrige Crvene zvezde. Bila sam očajna. Povrijeđena sam morala da nađem neki posao da bih plaćala terapije. Umjesto da se odmaram poslije terapije, ja sam išla na posao. Danas imam procjenu ljekara da sam invalid 70 odsto, a odgovornima u klubovima ne pada pamet da plate ono što su mi bili dužni po ugovoru, niti da snose troškove mog liječenja, iako sam zdravlje ugrozila igrajući u njihovim ekipama – zaključila je Gordana.

Rame stalno iskače
LJUDI, IZGUBIĆU RUKU!

Ćutanje Gordane Dikić nije bilo izazvano strahom, već vjerom da će se sa svim problemima izboriti sama uz pomoć porodice:
– Ne mogu više da se borim! Prije neki dan sam se digla iz kreveta i rame mi je ispalo iz ležišta. Doktor kaže da sve ide ka tome da na kraju, jednog dana, izgubim tu ruku. Nemam novca da se liječim, niti neko želi ovakvu da me zaposli. Potrebna mi je pomoć, ali više ne znam na čija vrata da pokucam. Na rukometnoj arbitraži sam dobila spor za jednu godinu, ali nemam objašnjenje zašto ništa nisam dobila za ostale tri godine.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender