19. 09. 2020.
Porodice i prijatelji Stefana i Bojane u šoku nakon stravične nesreće

Porodice i prijatelji Stefana i Bojane u šoku nakon stravične nesreće

Porodice i prijatelji Stefana i Bojane u šoku nakon stravične nesreće

Nema više moje Bokice. Kako će majka tvoja sad bez tebe da živi?!

Spremala sam ti haljinu za maturu, a sada te sahranjujem u bijeloj vjenčanici…. Sahranićemo te kao kraljicu, ljepotice naša, jaukala je juče na sav glas Sanja Karanović (50), majka srednjoškolke Bojane Karanović (17) iz Grocke, koja je prekjuče podlegla povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao njen mladić Stefan Stefanović (20), sin policajca iz istog mjesta.

– Mislila je majka da će da te uda i unuke da dočeka. Šta će majka bez tvog osmjeha – naricala je majka stradale tinejdžerke.

Bojana je nastradala u nedelju uveče, u 23.45 na Smederevskom putu kod Auto-moto društva Grocka, kada je na automobilu “dačjija solenca”, kojim je upravljao Stefan najvjerovatnije pukla guma, pa je naglo skrenuo u suprotnu traku.

Stefan je pokušao da koči, ali je usljed velike brzine udario u stub rasete, koji je iščupao.

– Noseći banderu na haubi, bukvalno je vozio ivicom kanala, a onda je zakačio mostić i nakon 15 metara sletio u kanal. Prednjim delom auta se zakucao u duboki kanal, a od siline udara, Bojana i Stefan su kroz šoferšajbnu izleteli iz vozila – priča sagovornik “Alo”.

Mještani, nijemi od tuge i nevjerice, jedva su smogli snage da se prisjete scene koju su zatekli nakon nesreće. Kako kažu, svi su se oni spremali za spavanje kada su ispred kuća začuli snažan udarac.

– Izašao sam napolje i vidio malog Stefana kako stoji pored kanala u kojem je upao sa automobilom nakon što je udario u banderu. Uzvikivao je Bojanino ime. Prašina se podigla, suvozačeva vrata kola bila su odškrinuta, a staklo od šoferšajbne polomljeno. Pored toga stajala je bandera u koju je Stefan udario i koju je desetak metara vukao – priča jedan od komšija u blizini čije kuće se dogodila ova tragedija za “Blic”.

Kako kaže, od mraka niko nije vidio Bojanu.

– Svjetlima od telefona osvetljavali smo kanal kako bismo vidjeli gdje je Bojana. Jadno dijete je od jačine udarca ispalo iz kola i nepomično ležalo ispod njih. Bila je blijeda i teško je disala. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali nažalost, ona je dan kasnije preminula – prisjeća se jedan od očevidaca i dodaje da je Stefan nakon nesreće kazao samo da mu je pukla guma, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom.

U stanu porodice Karanović, na Bulevaru Oslobođenja u Grockoj, juče smo zatekli očajnu Bojaninu majku i starijeg brata Jovana (19). Otac Lazar (49), sa rođacima je bio u Beogradu, gdje je pripremao Bojaninu sahranu. Bojanin mlađi brat (12) bio je sa drugovima ispred zgrade…

– Poginula je pred maturu. Završavala je frizersku školu i trebalo je da ide na takmičenje frizera. Sa Stefanom je te noći otišla do pumpe da sipaju gorivo, a onda su nam javili šta se dogodilo. Tada je moj otac javio Stefanovom ocu – priča nam neutješna Bojanina majka.

Bojanin brat Jovan dodaje da im je Stefanova porodica izjavila saučešće telefonom i da su i oni u velikom šoku.

– Bili su oko tri godine zajedno.

Bojana je sahranjena u 14 sati danas u bijelom kovčegu na groblju u rodnom Velikom Gradištu, odakle su prije četiri godine došli u Grocku.

U lokalnom fast fud restoranu kod srednje škole u Grockoj okupili su se šokirani učenici i drugari Bojane i Stefana. Oni su rekli da su se mnogo voljeli i da su se upoznali u školi. Stefan je takođe završio frizersku.

– Uvijek su bili zajedno. Bila je to velika ljubav. Ne možemo da vjerujemo da se ovo dogodilo – kažu njihovi prijatelji.

(Alo!, Blic.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender