27. 10. 2020.
Vozači oprez: Radar “Ramer” na području CЈB Banjaluka

Vozači oprez: Radar “Ramer” na području CЈB Banjaluka

Radari u Doboju za pet dana ‘upecali’ 2.134 bahata vozača

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 24. do 29. marta 2017. godine sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila. Brzina kretanja vozila evidentirana je upotrebom radarskih sistema “ramer 10“ i “dual“.

Tokom akcije evidentirana su ukupno 2.134 prekršaja učinjena prekoračenjem brzine kretanja vozila. Najveće prekoračenje brzine (145 km/h) evidentirano je na magistralnom putu Doboj –Derventa.

Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemima vršena je na putnim pravcima gdje se, prema analitičkim pokazateljima, najčešće događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica.

Radarski sistemi “ramer 10“ i “dual“, u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja, automatski evidentiraju brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućavaju kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Navedeni radarski sistemi “ramer 10“ i “dual“, imaju memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Obavještenje o počinjenim prekršajima koji su evidentirani navedenim radarskim sistemima dostavlja se putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila.

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender