24. 09. 2020.
Višković: Doći do istine o ubistvu Vukelića i drugih

Višković: Doći do istine o ubistvu Vukelića i drugih

Višković: Doći do istine o ubistvu Vukelića i drugih

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković zatražio je od resornog ministra, u ime Kluba, da se dođe do istine o slučaju ubistva Banjalučanina Milana Vukelića.

Višković je dodao da treba doći do istine i o ubistvima brojnih drugih značajnih ljudi iz Srpske, među kojima je i nekadašnji direktor “Jahorina osiguranja” Risto Jugović.

On je dodao da bi trebalo objelodaniti i imovinske kartone svih političara u periodu 1992-2017. godina.

“Da se vidi ko smo bili tada, a ko smo danas, te kako je ko došao do prvog miliona. Svi koji najviše pričaju o kriminalu i korupciji nisu 1992. godine imali za pivo, a sada su veliki privrednici. Ima ih u svim strankama”, rekao je Višković tokom rasprave o Izvještaju o radu tužilaštava Republike Srpske u prošloj godini.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da Republičko tužilaštvo nerijetko služi za obračun sa političkim neistomišljenicima.

“Niko od nas se ne boji, ali počnite da radite na aferama. Pred zakonom svi treba da budu jednaki”, poručio je Krsmanović.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak rekao je da je katastrofalno stanje pravosuđa u entitetima i BiH.

“U Srpskoj su se utalili sudije, tužioci i političari da niko nikog ne dira. I to tako stoji”, ocjenjuje Glamočak.

On je naveo da je pravosuđe postalo nedodirljivo, te da glavni tužilac mora imati slobodu i nezavisnost za šta je potrebna politička volje, koje, kako je naveo, nema.

Komentarišući Izvještaj o radu tužilaštava Srpske, Glamočak je naveo da se više krivičnih djela prikriva nego otkriva, da privredni kriminal nagriza sistem, te da kaznenu politiku treba mijenjati kako bi tužilaštvima bio olakšan rad.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender