28. 09. 2020.
Blokiran račun kompanije Frank

Blokiran račun kompanije Frank

Blokiran račun kompanije Frank

Hrvatska Finansijska agencija potvrdila je danas da je blokiran račun kompanije Frank, jednog od najvećih dobavljača koncerna Agrokor.

Iz Franka još nema službenog objašnjenja, a hrvatski mediji navode da je vrlo vjerovatno počeo da se odvija scenarij zbog kojeg su dobavljači Agrokora, koncerna u vlasništvu Ivice Todorića, od Vlade Hrvatske zatražili da ih zaštiti.

“Pošto su dobavljači prodavali svoja potraživanja prema Agrokoru kroz mjenice sa regresnim pravom, sada vlasnici mjenica – faktoring kuće, ne mogu da naplate dug od Todorićevog koncerna jer je blokiran. Zato je vrlo vjerovatno da su ga počeli naplaćivati od Franka”, navode mediji.

Poreska uprava Hrvatske blokirala je u petak, 31. marta, račune koncerna Agrokor, te kompanija Ledo, Tisak, PIK Vrbovec i Belje.

Agrokor ima problem sa likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi evra, od kojih najveći dio dospijeva na naplatu 2020. godine. Ovaj koncern svu dobit već troši samo na otplatu kamata.

Ulogu lidera u traženju rješenja preuzela je Sberbanka, koja drži više od polovine duga Agrokora” Ruska VTB banka je, uz Sberbanku, jedan od najvećih povjerilaca Agrokora.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender