29. 09. 2020.
Pas lutalica izujedao četvorogodišnjeg dječaka po licu

Pas lutalica izujedao četvorogodišnjeg dječaka po licu

Pas lutalica izujedao četvorogodišnjeg dječaka po licu

Četvorogodišnjeg V. P. iz Šapca izujedao je po licu pas lutalica, a sve se odigralo na Starom gradu prošle subote.

Lijep proljećni izlet u zoni za rekreaciju pretvorio se u pravu dramu. Dječak V. P. (4) je sa tatom, bliskim prijateljima i u društvu vršnjaka uživao u parku na starom gradu.

– Sve se desilo munjevito, svi smo bili tu, moj prijatelj se nalazio na tridesetak centimetara od mog sina, kada se iznenada stvorio pas i skočio na dijete. Takvom brzinom, to je bila sekunda, povrijedio ga je. Odmah sam zgrabio dijete, brzo do automobila i odveo ga u bolnicu, gdje su mu ušili i sanirali rane – priča za “Blic” još potresen B. P., otac mališana.

Majka Nataša i dalje je pod stresom, kaže da joj ništa nije bilo teže nego kad je videla sina kako sav krvav leži na stolu u bolnici.

– Bila sam na poslu kad su mi javili šta se desilo, kad sam ga vidjela onako krvavog lica… Jedna strana mu je bila otečena, oko zatvoreno, ma strašno! Ne mogu da verujem da nam se ovakve stvari dešavaju. Pa, zar ne postoji način da sklone lutalice sa ulica i iz parkova – kaže Nataša.

Volimo pse, učimo djecu da brinu o njima, a nekoliko smo i sami udomili. Povrijeđeni dečak se oporavlja, rane na licu još su svježe, ali tu je i novostečeni strah od psa.

– Mi volimo životinje, imamo psa. Djecu vaspitavamo da vole životinje, da brinu o njima, nekoliko kučića sa ulice smo donijeli, nahranili i udomili, a onda nam se ovako nešto desi. Prije dvije nedjelje starijeg sina je pas napao u Velikom parku, jedva sam odbranila dijete i sebe – uznemirena je Nataša.

Iako u Šapcu postoji azil za pse, uobičajena je slika pasa lutalica u svim dijelovima grada. Stari grad, mjesto za rekreaciju sa dečjim i sportskim terenima, nije izuzetak. Ogorčeni roditelji malog V. P. postavljaju pitanje gradskoj vlasti: gdje djeca treba da se igraju i da budu bezbjedna?

– Psi povređuju djecu u školskom dvorištu, parkovima, ulicama, igralištima… samo neka mi kažu koje je to mjesto u gradu bezbjedno za našu djecu – pita Nataša.

Nakon što je objavila fotografije svog povređenog sina na društvenim mrežama, uz poruku – „zbog ostale djece da ne prođu kao moje dijete koje ima samo četiri godine“, pojedinci su uputili niz uvreda Nataši, osuđujući je, pa čak do toga da je sve izmislila.

Roditelji povređenog dečaka poslije napada psa podnijeli su prijavu šabačkoj policiji.

(Blic.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender