19. 09. 2020.
Trobojka na visini od preko 100 metara uskoro u Beogradu

Trobojka na visini od preko 100 metara uskoro u Beogradu

Trobojka na visini od preko 100 metara uskoro u Beogradu

U Beogradu će uskoro biti postavljen jarbol visine preko 100 metara, na kome će se vijoriti srpska trobojka, pišu “Večernje novosti”.

Stub će biti postavljen na ušću Save u Dunav i trebalo bi da, zbog svoje visine, bude vidljiv iz gotovo svih dijelova prestonice.

Kako se navodi, cilj ovog poduhvata je jačanje kulta zastave, a očekuje se da se jarboli nakon prestonice, pojave i u drugim gradovima Srbije.

Inicijativa o postavljanju zastave potiče od premijera i novoizabranog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pišu “Novosti”, a on je od gradskih vlasti zatražio spisak lokacija gdje bi zastava mogla da bude postavljena.
Odluka je donijeta da se jarbol postavi između tržnog centra “Ušće” i Malog ratnog ostrva, gdje se nalazi baza Riječne flotile Vojske Srbije.

Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da će se srpska zastava uskoro vijoriti nad prestonicom i ukazuje na to da će postati jedan od prepoznatljivih simbola Srbije i Beograda.

– S obzirom na to da je u pitanju veoma ozbiljna građevinska konstrukcija, preduzeće Energoprojekt radi građevinski projekat – rekao je Vesić za Novosti.

On dodaje da će prostor uz desnu obalu Dunava, od Brankovog mosta do Zemuskog keja da bude pretvoren u moderan park sa sadržajima koji će privlačiti Beograđane.

Vesić je takođe naglasio da je to inicijativa da se u društvu stekne običaj postavljanja i poštovanja državne zastave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender