02. 08. 2021.
Banjaluka: Grafit posvećen šampionima Evrope

Banjaluka: Grafit posvećen šampionima Evrope

Banjaluka: Grafit posvećen šampionima Evrope

Najvjerniji navijači RK Borac m:tel, u znak zahvalnosti rukometašima koji su u Banjaluku donijeli titulu šampiona Evrope prije 41 godinu,  nacrtali su grafita na zidu Akvane, preko puta SD Borik.

11. aprila 1976. godine, ispisana je jedna od najblistavijih stranica banjalučke sportske istorije: tog dana Rukometni klub Borac postao je prvak Evrope! U finalnoj utakmici tadašnjeg Kupa evropskih šampiona, izabranici trenera Pere Janjića savladali su dansku Fredericiju rezultatom 17:15 i tako osvojili trofej koji im je izmakao godinu dana ranije, kada su se za evropski tron borili sa ekipom Frankfurta.

Meč između Borca i Fredericije odigran je u krcatoj dvorani Borik, u koju je stalo više od 5000 gledalaca, koji su željeli da daju svoj doprinos u borbi za trofej. I u tome su i uspjeli: na krilima prepunog banjalučkog hrama sporta Abas Arslanagić, Zdravko Rađenović, Dobrivoje Selec, Miro Bjelić, Rade Unčanin i ostali savladali su Dance i napravili ogroman uspjeh ne samo banjalučkog rukometa, nego i sporta uopšte.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender