26. 09. 2020.
Pogledajte posebno izdanje Lade Nive

Pogledajte posebno izdanje Lade Nive

Pogledajte posebno izdanje Lade Nive

Ruski Avtovaz, proizvođač Lade, ponudio je svoj legendarni terenac “niva” za 40 godina postojanja u dva posebna izdanja ograničene serije.

Lada Niva definitivno nije terenac kojeg povezujete s luksuzom, njen je glavni cilj jednostavnost i robusnost u svim uslovima vožnje. Njen bazni oblik identičan je 40 godina, po čemu je uporediva s ostalim automobilima slične namjene poput Mercedes-Benza G-klase ili Land Rover Defendera.

Doduše, G-klasa je kroz svoj životni vijek mnogo snažnije evoluirala od Nive, a Defender više nije u proizvodnji već se iščekuje druga generacija. Kako bi dostojno obilježiti četrdeset godina u proizvodnji, Rusi su Nivu izdali u dve posebne serije koje su – luksuzne.

U okvirima Lade, naravno. Jedna edicija zove “edition”, dok je druga imena “40th Anniversary”, obe će biti proizvedene u 1977 primjeraka. “Edition” Lada Niva dostupna je s dodacima od čelika i eko-kožom u interijeru, posebno obojenom instrumentnom tablom te posebnim logotipom edicije, dok drugi specijalni model stiže s karoserijom u maskirnoj “boji”, posebnim logotipovima i crnim kožnim sjedištima.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender