19. 09. 2020.

Banjaluka: Preticao prijatelje pa podletio pod BMW

Đorđe Mijić (31) iz Banjaluke poginuo je juče popodne u saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Bistrica, kada je motociklom podletio pod BMW X5, kojim je upravljao Predrag Mijatović (41), nastanjen u Njemačkoj.

Mještani koji su nakon tragedije posmatrali uviđaj još su u šoku, a kako kažu, svjedočili su scenama koje nikad neće uspjeti zaboraviti.

“Trojica mladića su motorima išla iz pravca Banjaluke ka Bronzanom Majdanu. Na jednoj krivini Mijić je počeo da pretiče drugove i u tom momentu iz suprotnog smjera naišao je terenac. Mijić je podletio pod desni dio BMW-a. Udar je bio stravičan”, priča za “Nezavisne” jedan od mještana.

Kaže da su ubrzo nakon nesreće na mjesto događaja došli i policija i Hitna pomoć.

“Nisam mogao prići bliže zbog uviđaja, koji je trajao satima, ali s udaljenosti od oko 100 metara vidio sam kada su došli ljekari. Ništa nisu mogli da urade jer je on bio na mjestu mrtav. Prethodno su pokušali da mu pomognu drugovi, ali nije bilo vajde. Čuo sam da je njegova kuća udaljena oko pet kilometara od mjesta nesreće”, priča naš sagovornik.

Oni koji su Mijića poznavali kažu da je bio jako dobar i vrijedan mladić, koji se nedavno oženio i proširio porodicu.

“Oženio se prije nekoliko godina i ima dvoje djece. Ma, imao je život za poželjeti. Uvijek je nešto radio, zarađivao. Koliko znam, i on je nekad ranije vozio BMW X5 i, eto, vidite sudbine – pod takvo vozilo je i podletio”, priča nam Banjalučanin koji je poznavao Mijića.

Tragedija se, po informacijama iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dogodila u nedjelju oko 15.40. O stravičnom udaru svjedoče i potresne scene s mjesta nesreće.

Brojni dijelovi motocikla burgman 400, kojeg je nastradali mladić vozio, i juče su bili pored puta.

Uviđaj je obavila Željka Fabić, zamjenik dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa pripadnicima banjalučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.

“Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, saopštila je Maja Đaković-Vidović, rukovodilac za odnose s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Mladićiz Jezera stabilno
Marko Zec (24) iz Jezera, koji je u subotu popodne povrijeđen pri slijetanju motociklom jamaha na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, u mjestu Surjan, zasad je stabilnog zdravstvenog stanja.

On je po prijemu u Univerzitetski klinički centar RS hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, nakon čega je premješten u Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

“Pacijent je primljen sa prelomom lijeve podlaktice i lijeve natkoljenice. Hirurški je zbrinut i njegovo zdravstveno stanje je zasad stabilno. Radi daljeg liječenja i praćenja ostaje hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju”, rekli su za “Nezavisne” iz UKC RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender