24. 10. 2020.
Zotov: Nudimo povećanje broja članova UO “Ljubije”

Zotov: Nudimo povećanje broja članova UO “Ljubije”

Zotov: Nudimo povećanje broja članova UO “Ljubije”

Direktor kompanije “Izrael investment grupa” Јevgenij Zotov najavio je da će danas uputiti pismo Narodnoj skupštini Republike Srpske u kome će ponuditi povećanje broja članova Upravnog odbora Rudnika željezne rude “Ljubija” u kojem bi bili nezavisni direktori.

“Nudimo da po jednog člana UO `Ljubija` imenuju vladajuća koalicija i Savez za promjene. Ovo bi, apsolutno, bio transparentan postupak za buduće događaje u poslovanju `Ljubije`”, rekao je Zotov Srni.

On je istakao da je potrebno nastaviti sa skupštinskom kontrolom i monitoringom rada “Ljubije”.

Zotov smatra da je dobro što će sutra biti održano javno saslušanje o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala “Ljubije” kompaniji “Izrael investment grupa”.
Za sutra je pred Odborom Narodne skupštine Republike Srpske za privredu zakazano javno saslušanje u vezi sa prijedlogom odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji kompaniji “Izrael investment grupa” 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Skupštinski Kolegijum je 25. aprila upoznat o odluci Odbora za privredu da sutra bude održano javno saslušanje, saopšteno je ranije iz Narodne skupštine.
Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “Ljubija”, metodom neposrednog izbora kupca.
Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala “Ljubije” kompanija “Izrael investment grupa” ponudila je 92 miliona KM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender