01. 10. 2020.
Rupa u centru pogodnija od tržnog centra: Buduće leglo komaraca?

Rupa u centru pogodnija od tržnog centra: Buduće leglo komaraca?

Rupa u centru pogodnija od tržnog centra: Buduće leglo komaraca?

Rupa usred grada, ili po šaljivijim Banjalučanima – bazen u centru, ostaje do daljnjeg. Donedavno gradilište tržnog centra od koga se odustalo na toj lokaciji, polako se pretvara u, svojevrsnu, baru. Dolazi i toplije vrijeme pa se prolaznici pitaju hoće li se sve pretvoriti u leglo komaraca i insekata. Ekolozi kažu – vrlo moguće.

“Nivo vode će se povećavati ili smanjivati, biće evidentno prisustvo više kolonija komaraca. Vrlo moguće je, i za očekivati, da ćemo u predvečernjim satima imati na tom mjestu kreket žaba”, rekao je Tihomir Dakić iz Centra za životnu sredinu.

U kreketu će posebno da uživaju oni koji stanuju u blizini, ali i gosti obližnjih kafića. U Gradskoj upravi, izgleda, nisu razmišljali o žabama i komarcima. Kažu da rupa sa vodom ostaje minimalno do kraja godine. Da li to onda predstavlja zdravstvenu prijetnju?

“Ne predstavlja, nemojte improvizovati oko toga, kad završimo sve poslove, dogovorimo novi regulacioni plan, način dogovora za privatnim investitorima onda će se moći rješavati”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Na takav odgovor vlasti stiže reakcija iz opozicije. Nadaju se da će se, do kraja godine, ipak nešto pokrenuti. Čuli su za plan o trgu sa spomen obilježjem koji, po njima, i nije loša ideja. Traže samo da se ubrzaju procedure i nešto konačno uradi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu.

“Glavno pitanje – kada će se nešto početi praviti da nije praćeno nekom aferom, čekanjem ili nedovršenošću i kada će se nešto monumentalno početi praviti, još od Vrbaske banovine, u našem gradu”, rekao je odbornik PDP-a u skupštini Grada Banjaluka Draško Stanivuković.

Izgradnja tržnog centra počela je početkom jula prošle godine. Početkom ove je odlučeno da lokacija, ipak, nije pogodna. Rupa, izgleda, jeste.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender