22. 09. 2020.
Brat Ramuša Haradinaja prijeti Srbima: Vaša djeca će biti žrtve

Brat Ramuša Haradinaja prijeti Srbima: Vaša djeca će biti žrtve

Brat Ramuša Haradinaja prijeti Srbima: Vaša djeca će biti žrtve

Daut Haradinaj, rođeni brat bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, zaprijetio je odmazdom nad Srbima i klanjem srpske djece zbog navodnih zločina nad Albancima 1998. godine.

On je prijetnje uputio u poruci objavljenoj na Facebooku, uz fotografiju na kojoj se vidi gomila ljudskih leševa.

Braća Haradinaj su prethodno u više navrata prijetili novim etničkim čišćenjem Srba na Kosovu i konačnim obračunom. “Vidio sam Vulinovu izjavu kako je ‘velika Njemačka’ zapalila svijet i kako će ‘velika Albanija’ zapaliti Balkan. Vi pridošlice na Balkan ste uništili živote stotina hiljada ljudi na Balkanu. Ništa ne brinite, naš put nećete zaustaviti, dosta ste se igrali s ljudima. Ubijali ste čitav vijek i vaša djeca će biti žrtve”, napisao je Daut Haradinaj na svom Facebook profilu.

Da ove prijetnje nisu bezazlene, govori i izvještaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša. On je u izvještaju, koji će biti razmatran 6. maja na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, napisao da je 7. aprila Daut Haradinaj član kosovske Skupštine iz Alijanske za budućnost Kosova i brat Ramuša Hardinaja “zaprijetio ratom i etničkim čišćenjem” Kosova ukoliko njegov brat bude prebačen u Beograd.

“Njegove izjave su naišle na snažnu osudu međunarodne zajednice i kosovskog predsjednika, a UNMIK je izdao saopštenje u kome je naveo da je korišćenje govora mržnje kako bi se prijetilo etničkim čišćenjem neprihvatljivo i razlog za ozbiljnu zabrinutost”, naveo je generalni sekretar napominjući da je to ozbiljno uznemirilo srpsku zajednicu na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender