24. 09. 2020.
Uz ove trikove za čišćenje kuća će vam sijati

Uz ove trikove za čišćenje kuća će vam sijati

Uz ove trikove za čišćenje kuća će vam sijati

Uveliko je došlo proljeće i vrijeme je za spremanje doma. Oni koji nemaju elana za proljećno spremanje jer su zapali u depresiju, brzo će se odlučiti za čišćenje zahvaljujući sljedećim trkovima.

Posuđe za pečenje

Nisu vam potrebne nikakve specijalne hemikalije, a posude za pečenje će izgledati kao nove. Pomješajte vodonik-peroksid i malo sode bikarbone i posudu premažite dobijenom smjesom i pustite da odstoji do dva sata. Zatim, posuđe isperite deterdžentom i vodom.

Sudopera

Prvo pomješajte sodu bikarbonu u toplu vodu koju ste prethodno sipali u sudoper. Pustite da se sve to osuši i ohladi, pa na kraju prebrišite suvom krpom. Drugo, sudoperu izribajte brašnom (jedna supena kašika), pa takođe pokupite ostatke suvom krpom. Ako se i pored toga naprave mrlje u sudoperi tokom daljeg korišćenja, rješite ih se pomoću jabukovog sirćeta. Dušek Mirisaće vam na proljećnu svježinu, ako po njemu pospete malo sode bikarbone i kapnete esencijalnog ulja (miris sami izaberite), a nakon 10 minuta usisajte.

Prostorija

Neka vam dom miriše na proljeće. To ćete postići ako narežete limun na tanje kolutove i ubacite ga u posudu sa vodom. Dodajte nekoliko grančica ruzmarina i stavite sve na laganu vatru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender