24. 10. 2020.
Beč: Britanskog ambasadora napale divlje svinje

Beč: Britanskog ambasadora napale divlje svinje

Beč: Britanskog ambasadora napale divlje svinje

Ambasadora Velike Britanije Leja Tarnera su u Beču napale divlje svinje, nakon čega je „završio“ s lakšim povredama ruke. Britanski diplomata namjeravao je da se opusti u bečkom zoo parku Lainc. Ali, kako je napisao na svom blogu naišao je, poslije povratka iz jednog restorana u parku, koji je jedna vrsta zoološkog vrta, na grupu divljih svinja.

„Najedanput video sam grupu od oko 25 životinja, mlađih i starijih, koje su prelazile put na oko sto metara od mene“, prisjeća se ambasador „nediplomatskog“ susreta. Ambasadoru je najprije susret sa čoporom divljih svinja bio interesantan, pošto do sada nikada nije video izbliza ovu vrstu divljači.

Ta zainteresovanost brzo se pretvorila u dramatično bjekstvo iz šume. „Čuo sam iza sebe bučno udaranje nogama o tlo i shvatio koliko je opasna situacija u kojoj sam se našao“, napisao je ambasador koji se prilikom bježanja od diviljih svinja sjetio da u slučaju napada treba da pronađe uzvišenje ili drvo.

„Vidio sam ispred sebe složeno drveće na koje sam se popeo“, preneo je on. Međutim tokom penjanja na složena stabla, koja su mu spasila život, on se povrijedio na desnoj ruci, zbog čega sada nosi zavoj. Nakon što su divlje svinje nestale u šumi ambasador je krenuo kući, ali i izvukao pouke. “U takvoj situaciji bi trebalo smireno ići unazad, što naravno skriva rizik od padanja”, napisao je on.

(sputnik)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender