24. 10. 2020.
Uhapšen na granici zbog silovanja hostese u Gradišci

Uhapšen na granici zbog silovanja hostese u Gradišci

Uhapšen na granici zbog silovanja hostese u Gradišci

Državljanin BiH Hajrudin Barjaktarević uhapšen je proteklog vikenda na Međunarodnom prelazu Gradiška, a na osnovu potrage koju je za njim raspisao opštinski sud u Sarajevu, saznaje Faktor.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom. Osumnjičeni je nakon hapšenja predat u nadležnost Sudske policije u Odžaku. Barjaktareviću se inače sudilo pred Okružnim tužilaštvom u Banjoj Luci zbog sumnje da je silovao hostesu u ugostiteljskom objektu “Crush” u Gradišci.

Slučaj je policiji prijavljen u junu 2013. godine, a Barjaktarević je nakon zločina prvo pobjegao u Dansku i tako izbjegao hapšenje. Međutim, u međuvremenu se odlučio za predaju, pa je “nagrađen” puštanjem na slobodu. Epilog čitavog slučaja jeste pritvaranje “samo” prvoosumnjičenog Izeta Hasanovića koji je tokom kriminalističke obrade priznao silovanje hostese.

Silovanje hostese u Gradišci šokiralo je javnost, jer su, između ostalog, osumnjičenima nakon zločina pomogla dvojica pripadnika Specijalne policije MUP-a RS-a Bojan Marić i Dragoslav Bošković koji su pokušali zataškati čitav slučaj. Njih dvojica su u međuvremenu suspendovani s posla i pokrenut je unutrašnji postupak. Kako smo i ranije pisali, hostesa je prije silovanja bila omamljena. Vjerovatno se za slučaj ne bi nikada ni saznalo da ga oštećena i pored prijetnji koje joj je upućivao specijalni policajac Marić, nije lično prijavila u CJB Banja Luka. Istragom je utvrđeno da je nesretna djevojka, koja je radila kao hostesa, brutalno silovana u noćnom klubu “Crush” 7. juna 2013. godine.

Djevojka je inspektorima ispričala da je u jutarnjim časovima bila u društvu Hasanovića i Barjaktarevića, te da je u jednom trenutku osjetila kako gubi svijest. Prisjetila se da je u gotovo bespomoćnom stanju odvedena u pomoćnu prostoriju noćnog kluba, gdje joj je nepoznati muškarac pokušao skinuti donji veš. U početku se branila, ali je onda totalno izgubila svijest. Nakon buđenja specijalni policajac Bošković odvezao ju je kući, kao da se ništa nije dogodilo.

Za nesretnu i povrijeđenu djevojku uslijedili su dani agonije, jer joj je tada Bojan Marić prijetio da ne smije prijaviti ništa policiji. Djevojka je ipak prikupila dovoljno hrabrosti i odlučila policiji ispričati sve što se dogodilo.

(Faktor)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender