25. 09. 2020.
Banjaluka obilježava krsnu slavu

Banjaluka obilježava krsnu slavu

Banjaluka obilježava krsnu slavu

Banjaluka danas obilježava krsnu slavu grada – Vaznesenje Gospodnje Spasovdan.

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9 časova počela je Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će se obaviti čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda – obaviće se Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

U okviru obilježavanja Spasovdana, biće održani i sportski sadržaji, i to finale Kupa grada u kojem će se sastati FK Borac i FK Krupa na Vrbasu, na Gradskom stadionu.

Ljubitelji sporta imaće, takođe, priliku da u subotu, 27. maja pogledaju nastupe renomiranih plivača u okviru Desetog plivačkog mitinga (Gradski olimpijski bazen).

Program obilježavanja Spasovdana počeo je juče kulturno – umjetničkim programom pod nazivom „U susret Spasovdanu“. Nastupili su Mješoviti hor SPD “Jedinstvo”, Gradski tamburaški orkestar, Mješoviti hor i Ženska pjevačka grupa Katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Banja Luka, Hor sveštenika eparhije banjalučke, folkolorni ansambli i tamburaški orkestri: KUD “Pelagić”, KUD „Sveti Sava“ i KUD „Mladost“ Zalužani, učenik Muzičke škole „Vlado Milošević“ Radovan Ivanović-harmonika, te guslar Vaso Drašković.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banja Luka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjalučka.

(Unoportal.net)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender