22. 09. 2020.
Banjaluka: Pljačkao pacijente na samrti, krao novčanike i nakit

Banjaluka: Pljačkao pacijente na samrti, krao novčanike i nakit

Banjaluka: Pljačkao pacijente na samrti, krao novčanike i nakit

Marko Malešević (21) iz Ribnika uhapšen je nakon što je na Klinici za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju.

Detalji slučaja ostali su skriveni od očiju javnosti a izvor “Euroblica” iz istrage otkriva da se Malešević nije zaustavio na jednom, već je počinio nekoliko krivičnih djela koja su okvalifikovana kao teške krađe.

Klupko je počelo da se odmotava u martu kada je Malešević prvi put uhapšen i kada je nad njim obavljena kriminalistička obrada zbog prijava o krađama, a završilo se novim hapšenjem u maju ove godine, ispričao je izvor iz istrage.

Policijska uprava Banjaluka je u međuvremenu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv osumnjičenog zbog šest krivičnih djela i u narednom periodu očekuje se podizanje optužnice.

Prema podacima iz kriminalnog dosijea osumnjičenog, on je iskorištavao teško zdravstveno stanje pacijenata koji su primali terapiju na Klinici za onkologiju UKC RS i krao njihove novčanike i zlatni nakit. Ukupan iznos materijalne štete koju je pričinio još se utvrđuje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni pronađeni su predmeti, odnosno novčanici sa ličnim dokumentima i nakit, a koji potiču iz krivičnih djela.

“Pronađeni dokazi biće dio materijalnih dokaza protiv osumnjičenog u budućem krivičnom postupku izjavila je za Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Malešević je prvi put otkriven u martu ove godine.
Jedina kazna bila je disciplinska mjera smanjenja plata za tri odsto, i to za mjesec april, maj i jun ove godine.

Iz UKC RS navode da je Malešević u međuvremenu premješten na Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender