19. 09. 2020.
Lovci spasili meče, nazvali ga Srećko

Lovci spasili meče, nazvali ga Srećko

Lovci spasili meče, nazvali ga Srećko

U okolini Istočnog Novog Sarajeva odigrao se pravi filmski scenario. Lovci iz Lovačkog društva „Trebević“ pronašli su i spasili meče.

Mladunče je bilo samo i nezaštićeno, mečke ni na vidiku. Od sigurne smrti izbavili su ga lovci, koji su reagovali na prvi znak da u okolini Petrovića luta napušteno mladunče.

Potpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske i predsjednik Lovačkog društva „Igman“ iz Istočne Ilidže Stevan Drašković telefonom je Zoranu Kovačeviću, predsjedniku Lovačkog društva „Trebević“ iz Istočnog Sarajeva rekao da ima informaciju da na se području Petrovića nalazi izgubljeno meče.

Lovci su hitro reagovali. Lovočuvar i nekoliko lovaca, krenuli su potragu. Prvi na teren stigao je lovac „Trebevića“ Ognjen Gengo.

“Prvo sam razgovarao sa mještanima. Shvatio sam je potrebno da odmah reagujemo. Počeli smo da pretražujemo teren. Našli smo meče, koje je bilo u veoma teškom stanju, dehidrirano. Sigurno 10 ili 15 dana nije ništa jelo”, rekao je Gengo za lokalni portal “Princip”.

Lovci su iscrpljeno meče prevezli do Veterinarske ambulante „Vetanova“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Veterinari još ne žele da daju konačnu prognozu hoće li meče preživjeti. Za sada je stanje stabilno, a ohrabruje da mladunče već jede i pije.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender