20. 09. 2020.
Srbi i Hrvati prolivaće krv

Srbi i Hrvati prolivaće krv

Srbi i Hrvati prolivaće krv

Islamska država ponovo je zaprijetila zemljama Balkana, a posebno Srbima i Hrvatima, poručivši da pripadnici te terorističke organizacije nisu zaboravili ovo područje, već da su samo preokupirani akcijama u drugim krajevima svijeta.

Prijeteće poruke, koje su uslijedile poslije niza terorističkih napada širom svijeta, objavljene su u posljednjem izdanju magazina Islamske države “Rumijah” za Balkan. U tekstu pod nazivom “Balkan: Krv za neprijatelje, med za prijatelje” naglašeno je da nisu zaboravili ratna stradanja muslimana i da se vraćaju.

– Nismo zaboravili Srbe ćafire (nevjernike) i njihovo ubijanje muslimana u BiH i na Kosovu. Nismo zaboravili šta ste uradili u Srebrenici i drugim mjestima. Mi sa vama imamo neriješen račun koji ćete platiti svojom krvlju – piše u tekstu u kojem je Hrvatima poručeno da je i njihova krv prljava i da nisu zaboravljena ubijanja, zlostavljanja, silovanja i paljenje kuća po BiH iza kojih su stajali.

Obraćajući se muslimanima na Balkanu, pripadnici Islamske države su istakli da se raduju jer će uskoro vidjeti vojnike hilafeta (islamske vlasti) na ulicama Beograda, Zagreba, Sarajeva, Tirane, Prištine i Skoplja kako otkidaju glave i prolivaju krv ćafira (nevjernika).

Džihadisti su zaprijetili i murtedima, kako nazivaju otpadnike od islamske vjere, te podsjetili na terorističke napade širom svijeta ističući da je to opomena.

– Znate li za Francusku i Njemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata, a i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti. Zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili joj vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale, pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac, ponižene su – piše u tekstu.

Šef skupštinske delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za kolektivnu bezbjednost i saradnju Milovan Drecun rekao je “Glasu Srpske” da je dobro organizovana i opremljena islamistička teroristička mreža na Balkanu spremna za izvođenje terorističkih napada i da prijetnje treba shvatiti ozbiljno.

– Ona povezuje FBiH, Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, a svežu krv dobija svakodnevno – kaže Drecun.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da bezbjednosne strukture u BiH ozbiljno shvataju prijetnje. Kaže da su sve prijeteće poruke koje su upućene putem radikalnih medija predmet provjera i analiza bezbjednosnih agencija, koje tragaju ko stoji iza njih i odakle su upućene.

– Pratimo bezbjednosno interesantne portale. Neka vrsta njihove taktike je da jedne portale gase, a aktiviraju druge da bi prikrili trag – rekao je Mektić.

Ranije prijetnje
Maj 2017.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) primila je informacije o novim prijetnjama Islamske države osmorici balkanskih imama i vjerskih službenika.

Februar 2016.

Portal “Vijesti umeta” objavio vijest da je Ebula Muatezu el Bosnija Alah primio među šehide, ispod koje je postavljen video u kojem mladić u uniformi Islamske države, naoružan kalašnjikovom, pjeva pjesmu u kojoj prijeti borbama u BiH.

Januar 2016.

Na snimku, na kome se pojavljuju i džihadisti iz BiH, objavljenom na zvaničnom kanalu Islamske države “Al Hadžatu”, teroristi zaprijetili da će Balkan postati mjesto s kojeg će pokoriti Evropu.

Jul 2015.

Islamska država objavila video-poruku sa prijetnjom da planiraju terorističke akcije u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i na Kosovu s ciljem proširenja islamske vlasti na čitav region.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender