30. 09. 2020.
Kapetan Dragan traži zaštitu Komiteta UN za ljudska prava

Kapetan Dragan traži zaštitu Komiteta UN za ljudska prava

Kapetan Dragan očekuje slobodu: Svjedoci potvrdili da nisam kriv!

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, kome se u Hrvatskoj sudi za navodne ratne zločine, izjavio je da je zadovoljan iskazima svjedoka koji su potvrdili da nema nikakve veze sa događajima za koje je optužen.

Vasiljković vjeruje da ga uskoro čeka sloboda, dodajući da ga je boravak u zatvorima punih 12 godina izmorio, ali ne i slomio.

“Koncentrisan sam na suđenje i želim samo da sudije budu poštene i presude po savesti i na osnovu dokaza koje imaju”, rekao je Vasiljković za “Večernje novosti”.

On nije želio da govori o daljim planovima, istakavši da prvo čeka presudu.

Svjedoci, koji su svoje iskaze dali video-linkom iz Beograda, demantovali su tvrdnje iz optužnice da je Kapetan Dragan učestvovao u osnivanju zatvora na Kninskoj tvrđavi.

Nekadašnji načelnik SUP-a Knin i svjedok odbrane Milutin Zelembaba rekao je da je tadašnji SUP osnovao zatvor u kome su radili čuvari, te da u njemu nisu bili angažovani specijalci koje je Vasiljković u isto vrijeme obučavao u Kninu.

Svi svjedoci su demantovali i drugu tačku optužnice – da je Kapetan Dragan učestvovao u likvidaciji dvojice hrvatskih vojnika, a koja je utemeljena na ranijem iskazu Srbina Pere Dragišića, koji je sad iskaz porekao.

Kada je riječ o trećoj tački optužnice u vezi sa događajima u Glini, svjedoci su rekli da u njima nisu učestvovali specijalci koje je vodio Kapetan Dragan.

Optužba i odbrana iznijeće završne riječi u julu, nakon čega se očekuje presuda suda u Splitu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender