28. 02. 2021.
OFK “Sport Team” Banjaluka u Njemčkoj do četvrtog mjesta, rame uz rame sa velikanima (FOTO)

OFK “Sport Team” Banjaluka u Njemčkoj do četvrtog mjesta, rame uz rame sa velikanima (FOTO)

OFK “Sport Team” Banjaluka u Njemčkoj do četvrtog mjesta, rame uz rame sa velikanima (FOTO)

Na prestižnom “Radec kupu 2017” u Njemačkoju Hanoveru, generacija OFK Sport Team 2006. godište u konkurenciji 72 ekipe završila je na četvrtom mjestu.

Prvo mjesto osvojio je Mančester Siti, druga je bila Benfika a treći Paok, među velikanima našao se i Sport Team. Iza njih ostali su veliki klubovi kao što je Šalke, Lion, Sevilja, Bešiktaš Kopenhagen, Inter… na turniru su učestvovale ekipe iz 22 zemlje.

Benfika- Sport Team

Njemački Šalke poražen je 1:0 od mladih banjalučana, dok su sa Interom igrali nerješeno 0:0 a od Benfike poraženi 2:0, u borbi za treće mjesto Sport Team je izgubio od PAOK-a 1:0, ipak i pored poraza u borbi za treće mjesto ova generacija je ostvarila zavidan rezultat.

Po riječima trenera Bogdana Krnojelaca presudna je bila bolja fizička sprema ekipe Benfike protiv koje su igrali u polufinalu kao i veći broj igrača. U samo 2 dana ekipa je odigrala čak 14 mečeva što je ostavilo traga na mlade igrače i odrazilo se i na igru u polufinalu.

“Svi momci su dali svoj doprinos i možda najveći nivo, bez zajedništva sigurno je da ne bi mogli postići ovakav uspjeh. Jedni od zapaženijih su bili Miloš Bajić, braća Popović Aleksa i Sergej kao i Sergej Strika. Definitivno se pokazalo da je Sport Team na jednom dobrom putu i da se može nositi sa velikim ekipama. Što se tiče drugih ekipa primjetna je ozbiljna selekcija od 12-14 igrača po ekipi što se ispostavi kao velika prednost kako turnir odmiče. Ove ekipe jake utakmice igraju svakih sedam dana i to je velika prednost”, kaže Krnojelac.

Ovo je najveći uspjeh u istoji OFK Sport Tema koji je se u 10 godina rada vraćao sa brojnim medaljama i peharima sa velikih međunarodnih takmičenja. Poređenja radi sa prostora bivše SFRJ novosadska Vojvodina osvojila je 23. mjesto.

“Naši dječaci bili su u punom smislu riječi atrakcija na turniru. Kada smo igrali gotovo sve ekipe selile su se na terene da gledaju naše utakmice. Nedostajalo je malo sportske sreće da se možda i osvoji trofej. Najviše je pokazala ekipa Mančestera sa kojom ove godine nismo igrali, dok smo prošle godine poraženi sa 1:0 u grupnoj fazi”, kaže Krnojelac.

Prošle godine ekipa OFK Sport Teama bila je 17 od 48 ekipa, što je jasan pokazatelj napretka, naredne godine na turniru učestvuju generacije 2007. i 2008.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender