28. 09. 2020.
Banjaluka: Koalicija traži ostavku Balabana!

Banjaluka: Koalicija traži ostavku Balabana!

Banjaluka: Koalicija traži ostavku Balabana!

Šefovi gradskih odbora SNSD-a, DNS-a, SP-a i US-a, te odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić pozvali su danas predsjednika banjalučke gradske skupštine Budimira Balabana da podnese ostavku.

U saopštenju koje je medijima upućeno iz banjalučkog SNSD-a navodi se da je danas u Banjaluci održan sastanak predsjednika gradskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza, Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske – Igora Radojičića, Nedeljka Čubrilovića, Radenka Komljenovića i Milana Petkovića – i odbornika iz reda nacionalnih manjina Saše Čudića, koji su potpisnici koalicionog sporazuma za Grad Banjaluku.

“Svi učesnici razgovora su potvrdili privrženost potpisanom koalicionom sporazumu i izrazili opredjeljenje da se nastavi sa započetim programima i projektima.Zbog pokušaja narušavanja unutrašnjih odnosa u koaliciji, svi potpisnici sporazuma su se usaglasili da predsjednik Skupštine Grada gospodin Budimir Balaban više ne uživa povjerenje koalicije i pozivaju ga da podnese ostavku. Ukoliko ostavka gospodina Balabana izostane, potpisnici koalicionog sporazuma su saglasni da se zatraži njegov opoziv sa mjesta predsjednika Skupštine Grada”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ovlašten da u ime koalicije razgovara sa svim političkim subjektima u Skupštini Grada o nastavku započetih programa i projekata i daljim odnosima u Skupštini Grada.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender