22. 09. 2020.
Ošamario suprugu i dobio nož u leđa

Ošamario suprugu i dobio nož u leđa

Pljačkašu iz Banjaluke dvije i po godine zatvora

Ranko Malinić (22) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije i po godine zatvora jer je dva puta opljačkao sportsku kladionicu “AM sport” u banjalučkoj ulici Vojvode Momčila.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić.

Prema presudi Malinić je Sportsku kladionicu “AM sport” u ulici Vojvode Momčila u banjalučkom naselju Bulevar opljačkao 14. februara i 20. marta prošle godine i tom prilikom ukrao 3.970 KM. U presudi se navodi da je obje pljačke počinio prijeteći nožem oštrice duge pet centimetara.

U oba navrata bio je maskiran. Na glavi je imao kapuljaču, ali mu je lice ostalo nesakriveno što je omogućilo istražnim organima da utvrde identitet lica koje je počinilo razbojništva.

– Prvu pljačku počinio je oko 20.30 časova i prijeteći nožem od radnice Zorice Z. oteo 2.170 KM. Drugi put je u kladionicu ušao 30. marta u 9.15 časova i na isti način prijeteći nožem od radnice Danijele Ć. oteo 1.800 KM – navedeno je u presudi.

Malinićev branilac Živko Bojić tokom suđenja je izjavljivao da optuženi ne spori da je počinio pljačke, ali spori pravnu kvalifikaciju u optužnici.

– Prema svemu onome što je predočeno sudu, Malinić je trebalo da bude suđen za blaži oblik krivičnog djela razbojništva – kazao je Bojić.

Prema nezvaničnim informacijama, Malinić je tokom pljački koristio upaljač koji ima nožić sa manjom oštricom.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender