30. 09. 2020.
Nepodnošljive temperature u gradskom prevozu

Nepodnošljive temperature u gradskom prevozu

Nepodnošljive temperature u gradskom prevozu

U autobusima ne može da se diše, preko 40 stepeni je, situacija je za padanje u nesvjest, smrdi, ljudi se znoje, jedva izdržavaju, a za tu torturu uredno plaćaju karte.
Ovako vožnju gradskim autobusima opisuju sugrađani, koji se danima žale i pitaju zašto niko ne uključi klimu.

Zbog ovog problema juče se pojavilo i otvoreno pismo sugrađanina koji se potpisao kao Davor Paspalj, te navodi da svakodnevno putuje na relaciji Lazarevo – Obilićevo na liniji broj 13.

– Molim vas, dajte jedno razumno objašnjenje zašto klima uređaji nisu upaljeni tokom ovih vrelih dana i da li povratak sa posla, nakon mukotrpnog rada, treba da bude dodatno grozan stanjem u vašim autobusima – pita se Paspalj.

Naglašava da je ovakvo stanje sramota nad sramotama, te ako sudimo po gradskom prevozu, kao da smo zemlja, ne trećeg, nego 33 svijeta, kao najgora afrička ili indijska „rupa“, a ne grad u srcu Evrope.

– Ovo nije specifičan problem samo za liniju broj 13 i Autoprevoz, situacija je katastrofa i kod drugih gradskih prevoznika, ali ja godinama plaćam mjesečnu kartu Autoprevozu i znam da pomenute trinaestke posjeduju odličnu klimu, ali koja, iz njima znanih razloga, bude ugašena kad je najgore – navodi on u pismu.

U Autoprevozu tvrde da su dobili pismo i kontrolore odmah poslali na teren, da se i oni provozaju autobusom na liniji broj 13.

– Odgovorno tvrdim da naši vozači uključuju klimu u svim autobusima koji je imaju jer nema logike da se i oni kuhaju dok rade – kaže direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić.

Gradska uprava je prije nešto više od 3 godine sa prevoznicima potpisala ugovore koji ih ne obavezuju da imaju klimatizovana vozila. Prema tome, i oni koji imaju vozila sa klimom, nemaju obavezu da je zbog putnika uključe i sebi povećaju trošak prevoza.

Gradonačelniče, dođite na vožnju

Banjalučanin koji je napisao otvoreno pismo pozvao je gradonačelnika Igora Radojičića da se, ako je zaista čovjek iz naroda, kako se predstavlja, provoza u 16 časova na liniji broj 13 i sam se uvjeri u stanje.

– Jasno je da gradska administracija ne može u potpunosti shvatiti probleme nas običnih smrtnika, jer su službena auta klimatizovana, ali molim vas preduzmite nešto po tom pitanju i pritisnite prevoznike da se ova situacija nekako normalizuje – naveo je Paspalj u pismu.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender