24. 09. 2020.
Direktorica Budućnosti iz Šamca osumnjičena za zloupotrebe teške 5,5 miliona maraka

Direktorica Budućnosti iz Šamca osumnjičena za zloupotrebe teške 5,5 miliona maraka

Direktorica Budućnosti iz Šamca osumnjičena za zloupotrebe teške 5,5 miliona maraka

Direktorica preduzeća za proizvodnju namještaja “Budućnost” iz Šamca Maja Todorović prijavljena je dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je nezakonito zaradila oko 5,5 miliona KM i da je raznim malverzacijama izbjegla da plati oko 2,2 miliona KM poreza.

– Osumnjičena je u periodu od 1. aprila 2014. do 26. juna ove godine, u namjeri da izbjegne da Poreska uprava Republike Srpske naplati svoja potraživanja, novac koji je trebalo da bude uplaćen na račune “Budućnosti” preusmjeravala na račune svojih kupaca i dužnika. Ona je to učinila tako što je s tim kupcima zaključivala ugovore o cesiji i kompenzaciji – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj navodeći inicijale.

Prema policijskom saopštenju, osumnjičena je znala da je Poreska uprava RS blokirala račune “Budućnosti” radi naplate duga.

– Znala je da bi bilo koji novac koji legne na neki od računa firme bio prebačen na račune PU RS sve dok se ne namiri poreski dug. Izbjegavanjem poslovanja preko blokiranih žiro-računa i naplaćivanjem potraživanja onemogućila je da Poreska uprava naplati dug od 2.221.708 maraka bez obračunatih kamata. Takođe je na ovaj način za “Budućnost” pribavila nezakonitu korist od 5.406.855 maraka – navedeno je u policijskom saopštenju.

Dodaje se da policija osumnjičenu tereti za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica.

Prema podacima Banjalučke berze, osumnjičena Todorovićeva je vlasnik 51 odsto “Budućnosti” i najveći je akcionar u ovoj firmi. “Glas Srpske” pokušao je da kontaktira sa Todorovićevom, ali je njen broj mobilnog telefona bio nedostupan. Takođe smo pokušali da dobijemo i firmu “Budućnost”, ali se niko nije javljao na telefonske pozive.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender