26. 09. 2020.
Banjalučkog dilera uhapsili zbog krađa, pa mu pozlilo

Banjalučkog dilera uhapsili zbog krađa, pa mu pozlilo

Banjalučkog dilera uhapsili zbog krađa, pa mu pozlilo

Igoru Vučenoviću (30), koji je sa saučesnikom i sugrađaninom Zoranom Aleksićem (42) iz Banjaluke uhapšen zbog serije teških krađa, tokom kojih su, kako ih terete, iz stanova i kuća u četiri grada nosili novac i zlato, pozlilo je tokom saslušanja u zgradi banjalučke policije.

Vučenovića, policiji odranije poznatog po dilanju droge, juče oko podneva odvezli su ljekari Službe hitne medicinske pomoći, uz pratnju i budno oko policijske patrole.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je dvojac osumnjičen da je harao u Banjaluci, Prijedoru, Čelincu i Mrkonjić Gradu, a na meti su im, osim novca i zlatnog nakita, bili i drugi predmeti. Obojica su već osuđivani.

“Aleksić, zvani Zoka, policiji je zbog krađa poznat unazad najmanje 15 godina. On je bio ‘specijalac’ za otključavanje stanova. Radio je tako da opljačkani vlasnici i ne primijete da im je neko upao u stan dok ne shvate da im nema stvari u kući.

Ipak, u posljednje vrijeme lomi cilindar brave ili ulazi preko balkona. Pao je prekjuče u policijskoj zasjedi, nakon krađe zlata u Omarskoj”, otkriva izvor “Nezavisnih”. Dvojac je, kako su potvrdili iz Policijske uprave Banjaluka, uhapšen u akciji “Istok 2”. Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka, potvrdio je da je ovaj tandem izveo zasad utvrđenih 12 krivičnih djela, i to devet teških krađa, i tri pokušaja teških krađa.

Navodeći inicijale osumnjičenih, Novković je rekao da ih sumnjiče da su djelovali od 25. novembra prošle do 5. jula ove godine. “Oni su, po prethodnom dogovoru, zajedno dolazili do kuća i stanova i iskoristivši nepažnju i odsustvo vlasnika, te uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarali prozore i ulazna vrata”, pojasnio je Novković. Potom bi ulazili u napadnuti objekat, odakle su krali pare, zlatni nakit i druge predmete.

“Oštećenima su pričinili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 79.570 maraka”, rekao je Novković. Pretresom kuća, stanova, vozila i pomoćnih objekata u Banjaluci, koje koriste osumnjičeni, nađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, zlatni nakit, kao i garderoba koju su koristili za krađe.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender