26. 10. 2020.
Sladoled od povrća s ukusom cvekle, krastavca i nane

Sladoled od povrća s ukusom cvekle, krastavca i nane

Pojačana kontrola zdravstvene ispravnosti sladoleda – nema nepravilnosti

Inspekcija za hranu je u proteklih nekoliko dana izvršila vandrednu kontrolu zdravstvene ispravnosti sladoleda na području grada, tako što je uzela uzorke sladoleda sa 15 prodajnih mjesta, kako bi se utvrdila ispravnost sladoleda.

– Ispitivanje je izvršeno u Veterinarskom institutu RS “Dr Vaso Butozan” i Institutu za javno zdravstvo. Prema dobijenim rezultatima analiza i superanaliza, utvrđeno je da je ispitivani sladoled zdravstveno ispravan. Inspekcija za hranu će i narednih dana intevizirati kontrole nad proizvodnjom i prometom lako kvarljive hrane, kao i sezonske robe, prije svega voća i povrća, a sa ciljem zaštite zdravlja potrošača – rekli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Sezonska prodaja sladoleda, odnosno prodaja sladoleda van poslovnih prostorija u ljetnom periodu, kako točenog sladoleda tako i sladoleda na kugle, na području Grada Banja Luka je sve učestalija, i zbog toga je Inspekcija za hranu pojačala kontrolu higijenskih uslova prodaje sladoleda, i ona se vrši svakodnevno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender