26. 09. 2020.
Škole i vrtići imaće uvid u registar pedofila

Škole i vrtići imaće uvid u registar pedofila

Uhapšen Banjalučanin jer je zlostavljao 10-godišnju nećaku

Policija je zbog rodoskrvljenja nad 10-godišnjom djevojčicom u strogoj tajnosti uhapsila starijeg Banjalučanina.

„EuroBlic“ saznaje da je uhapšen stric koji je svoju 10-godišnju nećaku ljubio i prstima dodirivao po intimnim dijelovima tijela.

– Djevojčica se poverila jednoj od nastavnica koja je slučaj prijavila nadležnim službama – izjavio je kratko izvor „EuroBlica“ blizak istrazi, dodavši kako se detaljnije informacije zbog interesa dalje istrage ne mogu otkrivati u javnosti.

Odmah nakon prijave policija je pokrenula istragu kojom je rukovodilo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a osumnjičeni je ubrzo uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

Zbog osnovane sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv polnog integriteta maloljetnice, OJT Banjaluka je nakon saslušanja zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog, što je banjalučki Okružni sud i uradio, pa je osumnjičeni sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ Banjaluka na Tunjicama.

– Okružno javno tužilaštvo stavilo je predlog Okružnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom licu. S obzirom na prirodu i vrstu krivičnog predmeta koji se odnose na krivična djela protiv polnog integriteta gdje su maloletnici oštećeni, u cilju zaštite maloletnika ne možemo iznositi informacije iz krivičnog predmeta- izjavila je Đaković- Vidovićeva.

(EuroBlic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender