26. 05. 2020.

Crni vikend na putevima u BiH

Smiljana Nikodinović (37) iz Kneževa poginula je kada je na banjalučkom zapadnom tranzitu na nju naletio “audi A6”, kojim je upravljao Aleksandar Dobrić (26) iz Gradiške.

Saobraćajna nesreća dogodila se u ulici Krajiških brigada u Banjaluci u noći između subote i nedjelje oko 1.15 časova. Okolnosti zbog kojih je mladić vozilom pokosio ženu koja je pješačila još nisu poznate. Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci, zajedno sa policijom.

– Biće obavljene sve mjere i istražne radnje koje će otkriti uzrok nesreće. Takođe, naložena je obdukcija tijela nastradale koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

U saobraćajnim nesrećama širom BiH proteklog vikenda bilo je nekoliko nastradalih.

Ranko Gajić (64) iz Laktaša poginuo je kada se, vozeći “škodu”, sudario sa kamionom “mercedes”, kojim je upravljao Vlatko Mihajlović (55) iz Srpca na lokalnom putu kod Laktaša. Nesreća se desila u subotu oko 13 časova. Na mjestu suvozača u “škodi” bila je Rankova supruga Radinka Gajić (65), koja je povrijeđena i smještena u bolnicu. Nakon nesreće stradali je davao znakove života, nakon čega je prebačen na Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, gdje je preminuo oko 14 časova. Policija je obavila uviđaj i radi na rasvjetljavanju slučaja i odgovornosti učesnika.

Bilećanin S. M. (24) poginuo je u subotu uveče kada je na njega naletio automobil na ulazu u Gacko.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je izašao iz kamiona koji je vozio da bi popravio kvar, nakon čega je naišlo vozilo hercegnovskih registarskih oznaka i usmrtilo ga.

Pješak S. M. (72) nastradao je kada ga je udario “golf” za čijim je volanom bio H. E. (28) u Čajnom kod Visokog. Okolnosti nesreće još nisu poznate.

Portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin rekla je da apeluje na vozače da prilikom učešća u saobraćaju poštuju pravila i propise, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u saobraćaju je u proteklih deset mjeseci poginulo jedno lice, sedam lica je teže i 76 lakše povrijeđeno. Broj nesreća sa nastradalim licima smanjen je za 17 odsto.

Povrijeđen starac

I. G. (70) povrijeđen je kada je na njega naletio “golf 5” na pješačkom prelazu u ulici Ljudevita Gaja u Novom Travniku.

Policija iz Novog Travnika obavila je uviđaj na mjestu nesreće.

– Povrijeđeni muškarac prevezen je u lokalni dom zdravlja, odakle je upućen u bolnicu u Novoj Bili – rekli su u Policijskoj upravi Novi Travnik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender