30. 09. 2020.
Kakve muškarce žele žene? Naučnici konačno imaju odgovor

Kakve muškarce žele žene? Naučnici konačno imaju odgovor

Kakve muškarce žele žene? Naučnici konačno imaju odgovor

Iako se pojam savršenstva razlikuje od osobe do osobe, naučnici su ipak pokušali da pronađu neke fizičke karakteristike koje bi trebalo da ima savršen muškarac.

BrightSide je zato sastavio listu 10 predispozicija koje bi muškarcima trebalo da povećaju šanse kod žena, i to prema naučno utvrđenim činjenicama.

10. Debele obrve i “kockasta” brada

Istraživanja su pokazala da žene preferiraju ovakve muškarce za dugoročne veze.

9. Neobrijana brada

Naučnici su sproveli istraživanje u kojem su žene ocjenjivale muškarce prema brkovima i bradi. Između obrijanih i neobrijanih muškaraca, žene su radije birale one s gustom bradom jer tu karakteristiku povezuju s muževnošću.

8. Ožiljci

Istraživanja su pokazala da žene “padaju” na muškarce s ožiljcima na licu. Žene nesvjesno povezuju ožiljke sa posljedicama nasilja, pa su im tako primamljiviji bili oni čiji su ožiljci izgledali kao da ih je izazvao metak nego, recimo, pad s bicikla.

 

7. Stidljiv osmijeh

Žene vole kada muškarci imaju stidljiv, nenapadan smješak. Naučnici misle da je to razlog zbog kog žene vole “opasne momke”.

6. Godine

Ako mora da bira između muškarca svojih godina malo starijih, žena uglavnom bira onog starijeg, pokazala su istraživanja. S godinama povezuju mudrost, iskustvo i veće samopouzdanje.

5. Štedljivost

Čini se da žene preferiraju štedljive muškarce (i to ne zbog toga što pretpostavljaju da imaju mnogo ušteđenog novca). Takvi muškarci ostavljaju utisak osobe koja vlada svojim postupcima i to im daje na atraktivnosti.

4. Ljubimci

Žene “padaju” na muškarce s ljubimcima jer smatraju da će se takvi muškarci znati da brinu o njima i djeci.

3. Crvena odjeća

Baš kao što muškarci padaju na žene u crvenom, tako i žene padaju na muškarce koji nose odjeću ove boje.

2. Muzički instrument

U jednom istraživanju, trojica muškaraca od kojih je jedan bio praznih ruku, drugi imao sportsku torbu, a treći muzički instrument, trebalo je da pitaju nasumične prolaznice da li bi im dale broj telefona. Na kraju eksperimenta, ubjedljivo najviše brojeva prikupio je onaj koji je nosio instrument.

1. Smisao za humor

Slično istraživanje s brojem napravljeno je i u ovo slučaju, samo su u eksperimentu učestvovali muškarci koji su prije traženja broja telefona, zbijali šale. Žene su bile spremnije da se ponovo vide sa tipovima koji su se šalili, nego onima koji nisu.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender