01. 10. 2020.
“Superbrke” pozivaju na fotografisanje brkova

“Superbrke” pozivaju na fotografisanje brkova

“Superbrke” pozivaju na fotografisanje brkova

Neformalno Udruženje građana „Superbrke“ večeras u banjalučkom kafeu “Pause” organizuje kolektivno fotografisanje svih brka koji žele da njihova fotografija bude na aukciji na završnoj zabavi ovogodišnjeg Movembera.

Banjalučki fotograf Vedran Ševčuk Alf će biti zadužen za fotografisanje, a svi oni koji budu fotografisani automatski će učestvovati u takmičarskom djelu izbora za najbrku.

Završna manifestacija će se održati u četvrtak 30. novembra gdje će tročlani žiri izabrati najbrku. Zanimljivo je to da će predsjednik žirija biti prepoznatljiv brko na ovim prostorima Nenad Gladić poznatiji kao Lepi Brka, urednik i voditelj kulinarske emisije “Gastronomad” koji je za ovu priliku spremio poseban dezert za aukciju.

Iz neformalnog Udruženja građana „Superbrke“ nisu krili zadovoljstvo gdje kako kažu „brkin fond“ će sigurno biti puniji nego prošle godine.

– Mogu reći da je ovogodišnji Movember još bolji nego prethodni, jer smo nizom aktivnosti cijelog mjesta sakupili poprilično veliku sumu u „brkin fond“. Naši prijatelji iz kajak kanu kluba Vrbas i iz sportske opreme GBT su donirali majice koje smo prodavali po cijeni od 10 KM. Takođe, imali smo i maskice za telefone koje smo takođe prodavali po cijeni od 10 KM gdje sav prihod od prodaje ide u “brkin fond”. Ostalo je još da na završnoj zabavi aukcijom fotografija u dobroj mjeri popunimo „brkin fond“. Ove godine smo se odlučili zbog prevelikog interesovanja da prodajemo pozivnice po simboličnoj cijeni od 10 KM koje se mogu kupiti 30. novembra na ulazu u kafeu “Pause”, te zbog ograničenosti broja posjetilaca rezervacije nisu moguće i svi oni koji žele da učestvuju u aukciji trebali bi doći ranije – rekao je iz neformalnog Udruženja građana „Superbrke“, Filip Jakovljević.

Pored završne aukcije fotografija “Superbrke” su ove godine odlučili i napraviti after party zbog velikog interesovanja u klubu Streamline gdje u goste dolazi odličan DJ iz Beograda Danijel Chehranov uz lokalnu podršku Stefana Ivankovića. Ulaz na after party je pet KM.

Ove godine su akciju prepoznali i podržali rukometni klub Borac, Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci “SaMsic”, Sberbanka, HO Budimo ljudi, GBT, kajak kanu klub Vrbas, Futrolica koji su donirali maskice, Avala specijalistički centar koji su obezbjedili besplatne preglede za sve muškarce i mnogi drugi.

Podsjećamo, ovogodišnji Movember se organizuje kako bi se prikupila novčana pomoć za Branislavu Babiću i Aleksandru Pudaru koji se bore sa karcinomom testisa.

„Superbrke“ vas pozivaju da obrijete svoje brade, pustite brkove i dođete na fotografisanje i na završnu zabavu kako bi na lijep način zaključili ovogodišnju akciju Movembera.

U Banjaluci ovog mjeseca traje jubilarni, peti po redu “Movember”, koji nalaže da pripadnici muškog pola puštaju brkove u znak solidarnosti, sakupljaju donacije i podižu svijest o prevenciji raka prostate i testisa. Ovaj pokret globalnih dimenzija svrstan je među 100 najuticajnijih zbog svoje inovativnosti i održivosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender