25. 01. 2021.
Da li se vi ili neko u vašoj kući “bori” protiv gripa?

Da li se vi ili neko u vašoj kući “bori” protiv gripa?

Da li se vi ili neko u vašoj kući “bori” protiv gripa?

1. Ostanite kod kući i puno se odmarajte

Prvog dana kada dobijete simptome, javite se svom poslodavcu i recite mu da nećete dolaziti nekoliko dana. Bolesni ste i zarazani! Iskoristite prednosti vremena i dajte vašem tijelu malo potrebnog odmora. Lezite u krevet i izdvojte malo vremena za čitanje, gledanje TV-a ili samo spavajte dok vam se tijelo bori protiv virusa.

2. Unosite puno tečnosti

Potrudite se da unosite više tečnosti nego što inače činite. Voćni sokovi, čajevi, supa, treba da su stalno pokraj vas dok se vaš organizam bori protiv virusa.

3. Inhalirajte se

Napunite posudu toplom vodom. Dodajte par kašičica morske soli i miješajte dok se ne rastopi. Takođe možete dodati nekoliko kapi mentola ili ulje eukaliptusa. Prekrijte glavu peškirom i duboko udišite isparenja. Oni mogu otvoriti vazdušne puteve i olakšati disanje.

4. Upotrebljavate ovlaživače vazduha

Ako je vazduh u vašoj kući suv, može vam iritirati sluznice, a to može dovesti do nadražajnog kašlja. Ovlaživač vazduha će olakšati te simptome. Obavezno držite uređaj čistim da biste spriječili razvoj plijesni.

Obzirom da lijek za grip ne postoji, jedino što vam preostaje je da puno odmarate dok se vaše tijelo ne izbori sa gripom.

(budoar.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender