15. 08. 2020.
Organski proizvodi u centru Banjaluke

Organski proizvodi u centru Banjaluke

Organski proizvodi u centru Banjaluke

Tokom “Organske subote” u Parku Petar Kočić posjetioci se mogu upoznati sa principima organske proizvodnje i saznati kako doći do povrća iz domaće proizvodnje.

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) organizovao je “Organsku subotu” tokom koje su promovisali proizvodnju i plasman povrća proizvedenog prema principima organske proizvodnje u okviru vlastitog brenda Domestica.

Cilj manifestacije jeste da preraste u tradiciju koja će jednog dana dovesti do toga da Banjaluka svake subote ima “organsku pijacu”, rekao je za naš portal Petar Ninić, predstavnik CERD-a.

“Danas ovdje prvi put imamo proizvođače povrća koje se proizvodi sa principima organske proizvodnje. Domestica koncept počiva na tome da isporučujemo hranu poznatog i provjerenog kvaliteta. Naši proizvodi su garantovno bez pesticida i štetnih materija. Dostavljamo ih direktno na kućni prag bez suvišnih posrednika”, rekao nam je Ninić.

Na štandu u banjalučkom parku posjetioci se mogu informisati o organskom uzgoju i saznati kako doći do povrća iz domaće proizvodnje.

“Svi proizvodi su iz okoline Laktaša gdje CERD pomaže proizvođače u smislu pronalaska tržišta, obezbjeđenja plastenika kako bi od svog rada živjeli na selu. Trenutno smo u fazi testiranja ovog koncepta, a cilj nam je da primimo i nove ljude koji poštuju principe grupe i da se drže zadatih pravila”, rekao nam je Ninić.

Istakao je da se osim salate u Domestica plastenicima proizvodi i mladi bijeli luk, mladi crni luk, blitva, špinat i rotkvica.

“Zbog vremenskih uslova danas izlažemo samo salatu koja nam je glavni proizvod, dok ostale proizvode kroz takozvane Domestice korpice isporučujemo svakog petka direktno na kućnu adresu zainteresovanih kupaca”, rekao je Ninić.

“Organska subota” organizuje se u partnerstvu s Turističkom organizacijom grada Banjaluka. Počinje u 9.00, a završava u 14 časova.

Svi koji žele da naruče korpice sa organskim povrćem to mogu učiti preko Facebook grupe Domestica, putem telefona 065/966-966 ili direktnim dolaskom u CERD u selo Krnete.

(mondo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender