27. 05. 2020.
Pet filmova o životinjama koje bi mališani trebali da pogledaju (VIDEO)

Pet filmova o životinjama koje bi mališani trebali da pogledaju (VIDEO)

Pet filmova o životinjama koje bi mališani trebali da pogledaju (VIDEO)

Ovo su dirljive filmske priče o junacima iz životinjskog svijeta koje će zabaviti vaše mališane i naučiti ih važnim lekcijama. Filmski junaci najčešće su psi, majmuni, konji, miševi, delfini, vukovi, kitovi i tigrovi.

1. Bejb

https://youtu.be/WP5-XtSRb2Q

Ovo je film o prasetu koje veoma želi da postane pas ovčar, a “glumilo” ga je čak 48 prasića jer su brzo prerastali svoju ulogu. Šminkeri su im radili frizuru i obrve kako bi bili što sličniji. U filmu je učestvovalo čak 56 trenera životinja, a radili su sa više od 1000 životinja. Ova topla priča o životinjama savršena je za cijelu porodicu.

2. Lesi se vraća kući

Lesi je najpoznatija kuca u svijetu filma. Igrani film snimljen je 1943. godine, a nastao je prema istoimenoj knjizi britanskog pisca Erika Najta. Glavna junakinja, kuče škotskog ovčara imena Lesi, biva prodata bogatom aristokrati zbog toga što su njeni vlasnici siromašni. Ona ipak želi da se vrati svom bivšem vlasniku i najboljem prijatelju, zbog čega odlazi na dugo i opasno putovanje.

3. Stjuart mali

Stjuart je miš velikog srca kog je udomila porodica Litl. Stjuart kreće u avanture s raznim likovima, uključujući i neprijatelja, kućnog mačka, ali i njegovog najboljeg prijatelja, mlađe dijete porodice. Stjuart u svojoj avanturu uči šta to znače porodica, odanost i prijateljstvo.

4. Betoven

Glavni junak ovog filma je bernardinac. Betoven slučajno ispadne iz kamiona lopovima koji su ga, zajedno s još gomilom štenaca, ukrali iz pet šopa. Nakon toga ušunja se u kuću porodice Njuton, čija djeca žele ljubimca, ali im otac to ne dopušta. Otac zatim odlučuje da popusti pod pritiskom i Betoven uskoro cijeloj porodici okreće život naglavačke. Film je pun preokreta i akcije, piše Cdm.

5. Moj prijatelj Vili

Vili je kit orka zatvoren u malom bazenu jednog sjevernopacifičkog zabavnog parka. On noću pušta tužne krike i upućuje ih svojoj porodici koja se veselo igra u obližnjem zalivu. To njegova porodica ne shvata. Jedino dječak Džesi, koji u parku odrađuje kaznu, primijeti njegovu tugu i plakanje, jer dobro zna što to znači biti bez porodice. Ovo je film i za starije i mlađe jer se u njemu mogu naučiti brojne lekcije o prijateljstvu, porodici i slobodi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender