05. 06. 2020.
Seks među prijateljima: Pravila i granice

Seks među prijateljima: Pravila i granice

Seks među prijateljima: Pravila i granice

Da li seks među prijateljima postoji? Očigledno da da. Stoga, u nastavku pročitajte pravila ovog riskantnog ponašanja kako biste bili spremni u slučaju da se to desi baš vama.

Zaljubljivanje je zabranjeno

Ne zaboravite da je drugarski seks samo način da ispitujete svoju senzualnost i zadovoljite svoje nagone, pa zaboravite na vezivanje i zaljubljivanje. Ako osjetite da je voz skrenuo sa puta, iskočite na vrijeme, dok vam se ne obije o glavu.

Ljubomora ne ide u paketu

Nikako ne treba da razmišljate sa kim je vaš drug ili drugarica u vezi, jer je u tom trenutku uz vas. Ako ste uplovili u vezu ovog tipa, onda treba da znate da ne možete kontrolisati jedno drugo, jer ste tu samo zbog seksa.

Ne očekujte vjernost

Izjasnite se na početku. I vi i vaš drug ili drugarica ste slobodni u toj vezi, što znači da možete da radite šta god poželite kada niste zajedno, a da pritom ne osjećate grižu savjesti.

Ako je seks loš… bolje prekinite takav odnos!

Poenta ovakvog odnosa jeste zadovoljenje seksualnih potreba, te ako seks ne ispunjava vaša očekivanja, okrenite se i potražite boljeg partnera na drugom mjestu. Sigurno ćete imati više sreće.

Za sve koji vas poznaju, vi ste i dalje samo prijatelji

Diskrecija je ključ opstanka ovakve veze, pa je detalje bolje zadržati za sebe. Besmisleno je slušati krug bliskih prijatelja kako se raspituje za njega ili nju, ili ići na porodično okupljanje sa tom osobom. Ovakav razvoj situacije pojačava osjećaj da je trebalo da pobjegnete glavom bez obzira iz takve veze još na samom početku

14. februar nikada ne provodite zajedno

Dan zaljubljenih, a ne dan prijatelja koji upražnjavaju seks. Ako se zaljubite, veza se vrtoglavo mijenja. Bolje je da ovaj dan iskoristite da lijepo razmislite o svemu, ili možda popričate sa prijateljima o njihovim dosadašnjim ljubavnim iskustvima. Štaviše, romantika i pompa koja vlada 14. februara može vas zaludjeti, a samo treba da ostavite stvari takve kakve jesu.

Bitno je da se odlično poznajete

Ovakva vrsta odnosa ne može opstati ako se slabo poznajete. Povjerenje koje imate jedno u drugo je veoma važno. Znati da ono što radite ili ne radite ostaje samo između vas dvoje je presudno. A kako vjerovati nekome koga ne poznajete?

Budite na istoj talasnoj dužini

Na početku treba da razjasnite par stvari: šta tražite u toj vezi, šta očekujete, i šta zahtijevate. Tako ćete izbjeći nesporazume u daljem odnosu. Dovoljno je teško održati ovakvu vezu na duže staze, a da ne povrijedite osjećanja druge osobe. Zato, nemojte dodatno komplikovati stvari, i uvijek se pridržavajte dogovorenih pravila.

Zlatno pravilo: koristite zaštitu

Ovo nije velika novost, ali ako ne koristite zaštitu dok spavate sa vašim drugom ili drugaricom, rizikujete da dobijete polno prenosivu bolest. Štaviše, ovakva veza treba da bude bez stega i obaveza, piše City magazin.

Ne uhodite

Ne pišite komentare na svim fotografijama i prestanite da kontrolišete svaki njegov ili njen korak na društvenim mrežama. Vezu ne treba produbljivati za dobrobit obje strane. Ako vas partner prati u stopu, bolje da što prije shvatite da vam tu nije mjesto i da veza ne funkcioniše.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender