31. 05. 2020.
Volim te – ne volim te

Volim te – ne volim te

Volim te – ne volim te

Parovi koji gaje odnos “volim te – ne volim te” nemaju mnogo šanse da opstanu, zaključak je istraživanja objavljenog u “Magazinu braka i porodice”. Naučnici su analizirali 400 parova ispitujući šta utiče na stepen njihove posvećenosti odnosu.

Ustanovili su da, gledano prema kriterijumu posvećenosti, postoje četiri tipa parova.

Gore – dole – Najviše ima parova koji pripadaju ovoj grupi. Njihova karakteristika je neuravnoteženost u odnosu, a posvećenost partneru mijenja se kao na klackalici.

Fokusirani na partnera – Ovi parovi vide drugu stranu uglavnom pozitivno. Promjene u posvećenosti se dešavaju kao rezultat nemogućnosti para da zajednički provodi vrijeme.

Parovi na koje utiče porodica – Za ove parove karakteristično je da se odnos mijenja u situacijama kad prijatelji i članovi porodice promijene svoje mišljenje o vezi. Uglavnom se ovaj tip odnosa susreće kod mlađih ljudi.

Česte svađe – Ovi parovi se često svađaju i upravo konflikti utiču na stepen posvećenosti odnosu.

Najviše šansi da se rastane ima par iz prve grupe, i to dva puta veću vjerovatnoću nego drugi parovi. Najviše šansi da opstane i razvije ozbiljan odnos ima par iz druge grupe, u kom su partneri fokusirani jedno na drugo, pišu Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender