30. 09. 2020.
Novi rok za uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Novi rok za uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Cijena naplatnih kućica skočila sa 3,5 na devet miliona KM

BANJALUKA – Nakon što su nedavno poništili tender za izgradnju naplatnih kućica u Čatrnji, Novoj Topoli i Aleksandrovcu, jer su zainteresovane firme tražile mnogo veći iznos od onog koji je ponuđen, “Autoputevi Republike Srpske” sada su dali mnogo izdašniju ponudu.

Umjesto prvobitno planiranih 3,5 miliona, “Autoputevi” sada su spremni da za izgradnju naplatnih kućica izdvoje čak 8,95 miliona KM.

U novom tenderu koji je ovo javno preduzeće raspisalo navedeno je da je procijenjena vrijednost javne nabavke 7,65 miliona KM bez PDV-a, dok je poništenim tenderom procijenjena vrijednost iste nabavke bila tri miliona KM bez PDV-a.

Ponuđači mogu do 22. juna da dostavljaju ponude, a izabrana firma će imati rok od 120 dana da završi posao.

Što se tiče uslova koje moraju ispuniti u tenderskoj dokumentaciji je navedeno da ponuđači, između ostalog, moraju imati pozitivno poslovanje u posljednje tri godine i promet u ovom periodu od najmanje 15 miliona KM.

Ponuđači treba da imaju i uspješno sprovedena najmanje tri ugovor iste ili slične prirode vrijedna najmanje 7,5 miliona KM bez PDV-a.

Podsjećamo “Autoputevi RS” su nedavno poništili tender za izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banjaluka-Gradiška, jer su pristigle ponude bile preskupe za ovo preduzeće.

Direktor “Autoputeva RS” Dušan Topić rekao je ranije za Capital da procijenjena vrijednost tendera za izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banjaluka-Gradiška od oko 3,5 miliona KM nije bila najbolja te da je vrijednost svih šest pristiglih ponuda bila daleko iznad ovog iznosa.

“Moramo sada da podignemo iznos kako bi tender uspio. Ne znam tačno za koliko, ali moramo ići na višu cijenu”, kazao je tada Topić.

Za ovaj milionski posao na tenderu koji je poništen prijavili su se “Niskogradnja” iz Laktaša, “Integra inženjering” Banjaluka, “MG Mind” iz Mrkonjić Grada te firma iz Zenice “ITC Zenica”.

Pored njih, ponude na milionski tender “Autoputeva” dostavile su i dvije grupe ponuđača i to jedna koju čine “Prijedorputevi” iz Prijedora, “Kozaraputevi” i “Dos Elektro” Banjaluka, dok drugu grupu ponuđača čine firme “Geokop“ iz Dervente i “Ferrostil-MONT” iz Prnjavora.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender