15. 08. 2020.
Od radnog kolege do muža

Od radnog kolege do muža

Od radnog kolege do muža

Sa njima provodimo najviše vremena, povjeravamo im se kad nam je teško, ogovaramo druge ljude. Ne, oni nisu naši bračni partneri, nego kolege. Ali vrlo lako mogu postati i nešto više.

Svaki četvrti čovjek nađe životnog partnera na poslu, što je velika brojka, pogotovo u poređenju sa 18 odsto parova koji se upoznaju posredstvom prijatelja i 10 odsto u noćnom izlasku. Psiholozi ističu da nam je u prosjeku potrebno 200 sati da bismo s nekim postali prijatelji, a s obzirom na podatak da većina zaposlenih provodi 1.680 sati godišnje u kancelariji, nije čudo da mnogi formiraju bliske veze sa kolegama.

Kad s nekim radimo, imamo priliku da ga upoznamo u raznim situacijama. Vidimo kako reaguje pod pritiskom, kako komunicira s drugima. Nerijetko, ista su nam interesovanja, pa lakše i brže padaju zidovi. Intenzitet koji osjećamo na poslu nekad može da se pomješa sa seksualnim, a ako obe strane nisu uvijek na oprezu, lako se desi da uplove u romansu.

Istraživanje sprovedeno među 5.795 britanskih radnika pokazuje da dvoje od njih troje ne bi imalo ništa protiv da se zabavlja sa kolegom, dok treća osoba o tome nikad nije sanjala. Pa ipak, kad se u vezu uplovi, čak 76 odsto njih to krije jer se ne gleda uvijek blagonaklono na kancelarijske romanse. Ali one su, izgleda, dobre za posao. Čak 60 odsto zaposlenih je reklo da se ponaša profesionalnije kad se zabavlja s kolegom jer ojseća da je više pod lupom šefova i kolega, pišu Novosti.

Kad je riječ o napredovanju u karijeri, povećanju plate i unapređenju, pokazalo se kao tačno da bolje prolaze žene koje se zabavljaju sa šefovima nego muškarci koji su u vezi sa šeficama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender