16. 04. 2021.
U Banjaluci kranovi na sve strane

U Banjaluci kranovi na sve strane

U Banjaluci kranovi na sve strane

Prihodi od građevinskih naknada na području grada za prvih šest mjeseci ove godine veći su za 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci gradskih službi.

Prema podacima Odjeljenja za prostorno uređenje, pojačana građevinska aktivnost dovela je do značajnog rasta budžetskih prihoda i aktiviranja brojnih gradilišta.

Trenutno su građevinci u gradu angažovani na 52 aktivna gradilišta, od kojih se najveći broj odnosi na stambeno-poslovne objekte.

Po podacima za prvih šest mjeseci, dvije najveće naknade – ona za uređenje građevinskog zemljišta i jednokratna renta – bilježe znatan rast u odnosu na prošlu godinu.

Prihodi od naknade za uređenje građevinskog zemljišta povećani su 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je jednokratna renta porasla 11 odsto. Istovremeno, zabilježen je i značajan porast prihoda po osnovu legalizacije objekata.

“Tokom prvih šest mjeseci od uređenja građevinskog zemljišta i jednokratne rente u gradski budžet prikupljeno je šest miliona KM, dok je u istom periodu prošle godine po ovom osnovu uplaćeno 5,3 miliona KM”, pokazuju podaci resornog odjeljenja.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender