27. 05. 2020.
Broj 1415 za pomoć i podršku u liječenju Andrei Lazarević

Broj 1415 za pomoć i podršku u liječenju Andrei Lazarević

Broj 1415 za pomoć i podršku u liječenju Andrei Lazarević

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” pokrenulo je humanitarni broj 1415 za pomoć i podršku u liječenju osamnaestogodišnjoj Andrei Lazarević koja je oboljela od rijetke bolesti PNH krvi.

Predsjednik udruženja “Četiri plus” Grada Banjaluka i Republike Srpske Jovan Radovanović rekao je Srni da je broj aktivan do kraja jula, te pozvao sve ljude dobre volje da pozivom na ovaj humanitarni broj pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava za liječenje Andree.

“Andrei je dijagnostifikovana rijetka bolest PNH krvi koja za posljedicu ima trombozu jetrenih i moždanih vena sa fatalnim posljedicama. Pošto je ovo oboljenje veoma rijetko, samim tim je i liječenje veoma kompleksno, a lijek na godišnjem nivou košta 320.000 evra“, rekao je Radovanović.

On je naveo da je udruženje odlučilo da ovaj mjesec izađe u susret i da pokrene humanitarni broj za pomoć i podršku u liječenju ove djevojke.

“Pozivamo građane da se što masovnije uključe u ovu akciju i pozovu 1415. Jedan poziv ništa nas ne košta, a puno znači ovoj porodici i našoj sugrađanki. Budimo humani”, poručio je Radovanović, javlja Srna.

On je rekao da ova porodica nije član Udruženja, naglasivši da je ono uvijek na raspolaganju za sve sugrađane, a ne samo za svoje članove.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender