28. 01. 2021.
Cvijanović: Protesti organizovani planski s ciljem destabilizacije Srpske

Cvijanović: Protesti organizovani planski s ciljem destabilizacije Srpske

Cvijanović: Savez za promjene se iz Sarajeva obračunava sa Srpskom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je za Srpsku potrebno jedinstvo i čvrsta veza između srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, a da su kadrovi Saveza za promjene koristili svoje pozicije u Sarajevu za obračun sa institucijama Srpske.

“Nažalost, kadrovi Saveza za promjene koristili su svoje pozicije u Sarajevu za obračun sa institucijama Republike Srpske jer im se ne sviđa vlast u Banjaluci”, rekla je Cvijanovićeva za portal Vijesti.ba.

Cvijanovićeva, koja je i kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske, smatra da su oni vršili i pritiske na Tužilaštvo BiH da bi se proganjali politički neistomišljenici u Republici Srpskoj, a da su onda nagrađivali pozicijama one koji su smišljali i prijavljivali razne stvari.

“Što se tiče učešća Saveza za promjene u vlasti BiH, oni su tamo zahvaljujući volji Bakira Izetbegovića, a ne glasača, jer su kao partije dobili manji broj glasova od SNSD-a i koalicionih partnera. Iako je ta njihova sarajevska vlast bila mučna za građane Srpske, ipak sam kao političar zadovoljna što su se tamo obreli, jer mi nikada ne bismo mogli dovoljno dobro objasniti kakvi su to ljudi i kakva je to politika da se nisu pokazali na djelu”, rekla je Cvijanovićeva.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender